Există egalitate de șansă în cinematografie?

Ieri a avut loc decernarea Premiilor Gopo 2018, o ceremonie importantă pentru industria cinematografiei din România.

Există egalitate de șansă în cinematografie?

Ieri, 27 martie, de ziua teatrului, a avut loc decernarea Premiilor Gopo 2018, cel mai important eveniment pentru cinematografia românească.

Dacă la Premiile Oscar au existat numeroase discursuri despre #metoo și egalitatea de șansă din toate industriile, la Premiile Gopo lucrurile au stat puțin diferit. Fenomenul a devenit aparent o glumă, iar #metoo a devenit #mitu, un video stârnind amuzamentul celor din sală, deși nu ar fi fost cazul.

Discursul Adei Solomon, o critică la adresa guvernanților, a fost întrerupt de gazda evenimentului Alexandru Bogdan, scuza acestuia fiind lipsa de timp, însă chiar și TVR a decis să introducă genericul de final în timpul transmisiei.

Desigur, faptul că noi suntem departe de conștientizarea lipsei de egalitate de șansă și de drepturi nu este o surpriză, lucru precizat și de Dana Rogoz, Ana Ularu și Cristina Flutur.

Dana Rogoz a precizat că nu există o egalitate de șansă și asta deoarece rolurile feminine sunt mai puține, însă din fericire acest lucru se schimbă treptat datorită noului val de regizori și producători.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Ana Ularu a declarat că este nevoie de mai multe voci feminine în filme, dar la fel ca Dana Rogoz, actrița are încredere în viitorul acestei industrii.

CONȚINUT VIDEO ELLE

De aceeași părere a fost și actrița Cristina Flutur, considerând că în prezent nu putem vorbi de șanse egale în această branșă.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Așadar, în această branșă nu putem vorbi în prezent despre egalitate de șanse, iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit, mai ales că se pare că există această percepție potrivit căreia femeile din România nu se confruntă cu astfel de probleme. Adevărul este trist, însă viitorul ne aduce speranță, lucru menționat și de cele trei actrițe.

Citește și:
#MeToo, #TimesUp și alte mișcări la Oscar

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people