Detalii neștiute despre relația de prietenie dintre Prințul Philip și Prințesa Diana

Au fost făcute publice detalii neștiute până acum despre relația de prietenie pe care au avut-o Prințesa Diana și Prințul Philip.

Detalii neștiute despre relația de prietenie dintre Prințul Philip și Prințesa Diana

Prințul Philip și Prințesa Diana au avut cea mai interesantă și discutată prietenie regală. Jurnalistul și biograful regal Richard Kay dezvăluie pentru Daily Mail detalii neștiute până acum despre cum s-au înțeles, de fapt, cei doi.

Prințul Philip și-a arătat sprijinul față de Prințesa Diana, atunci când a început să îi vorbească despre problemele din mariajul ei. Conform relatărilor făcute de Richard Kay, Prințesa Diana a spus la un moment dat în fața prietenilor: „Câte soții ar discuta problemele lor conjugale cu socrul lor în loc de soțul lor?”

Prințul Philip nu a admirat-o de la început pe Prințesa Diana. Se îndoia dacă avea un sentiment real de angajament față de instituția care îi adusese atenția publică. El avea o simpatie față de Diana, mai ales că știa foarte bine că trebuia să facă față stresului și responsabilităților care vin cu noul ei rol și cu mariajul cu Prințul Charles.

Pentru Prințesa Diana, a însemnat foarte mult faptul că unul dintre membrii familiei regale și-a arătat sprijinul față de ea deoarece nu credea că vreunei persoane din familia soțului ei i-ar fi păsat cu adevărat de ceea ce simte.

Prințul Philip a intervenit și a încercat să salveze căsnicia Prințesei Diana cu Prințul Charles. El a recunoscut că nu îi vedea să creadă că fiul lui își înșela soția care e atât de frumoasă. În 1992, după ce a fost lansată biografia scrisă de Andrew Morton, Diana: Her True Story, Philip i-a trimis Prințesei Diana câteva scrisori. „Te poți uita sincer în inima ta și să spui că relația lui Charles cu Camilla nu are nimic de-a face cu comportamentul tău în căsnicia pe care ați avut-o?”, o întreba Prințul Philip într-o scrisoare. El i-a spus că nu fusese o soție grijulie și că, în timp ce era o mamă bună, fusese prea posesivă cu William și Harry.

„Charles a fost naiv să riște totul cu Camilla. Niciodată nu ne-am gândit că te-ar putea părăsi pentru ea. Nici măcar nu ne-a trecut prin minte o astfel de posibilitate”, mai spunea Prințul Philip într-o scrisoare. Toate scrisorile sale către Diana le-a semnat „Cu cea mai mare dragoste, Pa.”

Lucia Flecha de Lima, soţia fostului ambasador al Braziliei la Londra și care a devenit și o prietenă apropiată față de Prințesa Diana, a mărturisit că ea și Prințul Philip au avut o relație specială. „Diana m-a lăsat să văd scrisorile. Deși era dur, încerca să fie constructiv. Era amabil, ca un tată care îi scrie unei fiice. (…) Philip a simțit că Diana și Charles nu trebuiau să divorțeze. Ei puteau trăi vieți separate, dacă era necesar, dar ar fi putut rămâne împreună.”

Prințesa Diana a făcut publice aceste scrisori față de câțiva dintre prietenii ei. Însă schimbul de scrisori s-a încheiat atunci când ea și Charles s-au despărțit în decembrie 1992. Diana a continuat să-i vadă atât pe Regina Elisabeta a II-a, cât și pe Prințul Philip la evenimente regale oficiale, iar Philip era interesat de ceea ce făcea.

Citește și:
Ce mesaj au transmis Prințul Harry şi Meghan Markle după decesul Prințului Philip

Foto: Profimedia

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video