Data în care va fi botezat Prințul Louis are o semnificație specială pentru familia regală

Data în care va fi botezat Prințul Louis are o semnificație specială pentru familia regală.

Data în care va fi botezat Prințul Louis are o semnificație specială pentru familia regală

Prințul Louis va fi botezat pe 9 iulie, o zi ce marchează o aniversare importantă.

Prințul William și Kate Middleton au anunțat data în care va fi botezat fiul lor, Prințul Louis. Al treilea copil al cuplului regal va fi botezat la Capela Regală de pe domeniul Palatului St. James din Londra. Acesta va fi creștinat de Arhiepiscopul de Canterbury, cel care i-a cununat pe Prințul Harry și Meghan Markle.

Însă, data în care va avea loc botezul coincinde cu un alt eveniment în familia regală. Străbunicii micului prinț, regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip, și-au anunțat logodna pe 9 iulie, 1947– acum 71 de ani.

Căsătoria nu a avut loc așa ușor. Prințesa Elisabeta s-a luptat pentru a se căsători cu iubirea vieții sale, care nu era considerat potrivit pentru ea. Cei doi s-au întâlnit cu opt ani înainte, când familia prințesei a vizitat Colegiul Naval Regal din Dartmouth, după care au început să-și trimită scrisori. Deși moștenitoarea tronului avea doar 13 ani, ea s-a îndrăgostit repede de Prințul Filip.

Prințul Philip avea titluri grecești și daneze, dar rudele sale au fost exilate din Grecia când era doar un copil. Proasta situație financiară și locul nașterii au provocat, fără îndoială, controverse, astfel încât prințul a cerut-o în căsătorie pe regina Elisabeta în secret, în anul 1946.

Deși logodnica sa a fost rapid de acord, tatăl ei, regele George, i-a obligat să aștepte un an până să anunțe public logodna lor. Printul Philip a renunțat la titlurile sale străine, s-a convertit la anglicanism, și a luat numele familiei regale britanice Mountbatten pentru a se căsători cu viitoarea regină a Angliei.

În momentul în care au făcut anunțul, prințesa Elisabeta avea 21 de ani. Cuplul s-a căsătorit cu șase luni mai târziu în 20 noiembrie 1947 în Westminster Abbey din Londra, iar restul este istorie. De atunci au crescut patru copii, opt nepoți și șapte strănepoți.

Chiar dacă Ducele și Ducesa din Cambridge au ales în mod intenționat sau nu această dată istorică, botezul prințului Louis pe 9 iulie face ca această zi să fie una deosebit de importantă pentru familia regală.

Citește și:
Prințul Louis are un certificat de naștere diferit de al fraților săi, iar motivul este bine întemeiat

Text: Diana Babanica
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people