Cum l-a întâmpinat Regina Rania a Iordaniei pe Prințul Charles la Amman. Gestul care a surprins pe toată lumea

Cu ocazia primului turneu internațional al Prințului Charles și al Camillei de la declanșarea pandemiei, Regina Rania s-a declarat profund inspirată în munca sa de Regina Elisabeta a II-a.

Cu ocazia vizitei oficiale pe care Prințul Charles o face la Amman, Regina Rania a Iordaniei a ținut să-și exprime gândurile despre problemele recente de sănătate ale Reginei Elisabeta a II-a.

Soția Regelui Abdullah al II-lea i-a întâmpinat pe Prințul de Wales și pe Ducesa de Cornwall la Palatul Al Husseiniya spunând într-un interviu televizat: „Putem doar să sperăm să fim la fel de activi ca ea la vârsta sa”.

„E cineva la care mă uit ca la un model și cred că întreaga lume o consideră un simbol pentru ce înseamnă cu adevărat să fii un lider și o femeie de stat – cineva care inspiră tot restul lumii prin disciplina, prin munca sa și prin dedicarea cu care abordează orice.”

După ce, duminică, regina de 95 de ani, a fost obligată să renunțe la a participa la slujba pentru comemorararea soldaților căzuți în luptă, Charles și Camilla, au reprezentat-o ​la Cenotaf. În aceeași după-amiază, cei doi au plecat în primul lor turneu în străinătate de la începutul pandemiei.

Cuplul a aterizat la Amman marți dimineață și și-a petrecut mare parte din zi cu Abdullah al II-lea și cu Regina Rania.

Detaliul care a atras atenția a fost că Ducesa de Cornwall a fost condusă la Centrul Regina Rania pentru Familie și Copii de însăși Regină. Purtând tocuri cui, Rania s-a urcat la volanul unei Tesla, având-o în dreapta pe Camilla.

La centrul comunitar fondat în 2005 cu scopul de a apăra drepturile copiilor cu origini iordaniene, palestiniene sau siriene, cele două femei s-au întâlnit cu adolescente care învață, printre altele, despre construirea stimei de sine și a asertivității. Camilla a putut vedea și obiecte artizanale create de femeile din zonă, care apoi sunt vândute inclusiv de IKEA.

Turneul Ducilor de Cornwall trebuie să aibă loc în 2020, dar a fost amânat din cauza pandemiei de Covid-19. Cei doi vor petrece patru zile în Iordan și Egipt, pentru a celebra relația special a Marii Britanii cu cele două țări.

Cu această ocazie, Prințul Charles, care a împlinit recent 73 de ani, a declarat: „Este întotdeauna foarte special să mă întorc în Iordania – îmi pare rău că de data aceasta că am întârziat 19 luni. Faptul că ne putem întoarce este extrem de încurajator”.

Charles a adăugat, adresându-i-se Regelui Abdullah: „Ce mult admirăm cu toții Iordania și eforturile Majestății voastre de a avea grijă de atât de mulți refugiați care vin din întreaga zonă. Iordania este atât de incredibil de ospitalieră – este minunat.”

Citește și:

Prințul Harry și Meghan Markle, apariție spectaculoasă în New York pe covorul roșu

Foto: Instagram, Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people