Ce face și cum arată acum Iulia Frățilă, fosta asistentă a lui Florin Călinescu

Iulia Frățilă, fosta asistentă a lui Florin Călinescu, care a devenit cunoscută prin intermediul emisiunii Te uiți și câștigi, are acum, la 45 de ani, o carieră complet diferită în Statele Unite.

Iulia Frățilă a fost una dintre primele asistente TV din România care au căpătat popularitate prin intermediul unei profesii care abia apăruse la vremea aceea. S-a născut la Constanță, în 1976, iar în 1993 câștiga titlul de Miss Constanța, ca peste doar un an să ocupe locul al doilea pe podiumul competiției Miss România. Tot atunci a început să lucreze pentru Soti Neptun TV, ca mai apoi să ajungă la PRO TV. Aici a făcut parte din echipa lui Florin Călinescu, iar mai târziu a devenit co-prezentatoare a emisiunii Roata norocului, alături de Mihai Călin. A urmat un job la matinalul de la Prima TV, iar în 2003 aceasta a devenit prima femeie care prezenta un talk show sportiv în țară, Fotbal din Prima.

În cele din urmă, însă, cu toate că își conturase o carieră în televiziune, Iulia Frățilă a părăsit România, mai întâi pentru Spania, și s-a stabilit în cele din urmă în SUA. Plecarea sa din domeniu a survenit în 2008, când Iulia Frățilă a fost diagnosticată cu mastoză fibrochistică. „Am început să lucrez în televiziune din plăcere, însă de-abia când m-am oprit am realizat că îmbolnăvirea mea a fost, pe undeva, o formă de revoltă a organismului împotriva situaţiei în care mă aflam: eram mereu contracronometru, ajunsesem să mă simt castrată emoţional fiindcă un contract mă obliga să fac emisiuni şi să spun lucruri în care nu credeam”, declara aceasta în 2011.

Căsătorită cu artistul plastic Radu Runcanu, vedeta obținuse încă din 1995 un masterat în Psihologie, și a devenit după aceea constant ABA, o terapie specifică dedicată copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Specializarea a fost cea a ajutat-o pe Iulia Frățilă să lucreze la un centru pentru copii cu autism din statul american Texas. „De 9 ani lucrez cu persoane cu tulburări din spectrul autismului în SUA. Ofer consiliere gratuită familiilor copiilor cu TSA pe durata crizei generate de COVID-19”, scria aceasta anul trecut pe Facebook.

Citește și:
Cum arată și ce face azi Noelle Vlasov, fiica lui Ingrid Vlasov și a lui Marian Nedelcu?

Foto: Facebook

Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people