Bill Cosby și Roman Polanski, excluși din Academia Americană de Film

Prestigioasa instituţie care acordă premiile Oscar a anunţat joi a decis să îi excludă pe Bill Cosby și Roman Polanski din din Academia Americană de Film. Marți s-a votat pro pentru excluderea celor doi „în concordanță cu standardele de conduită ale organizației”.

Bill Cosby și Roman Polanski, excluși din Academia Americană de Film

„Consiliul de guvernatori al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice s-a reunit marţi seara şi a votat excluderea actorului Bill Cosby şi a regizorului Roman Polanski din rândul membrilor săi, în conformitate cu (noile) sale standarde de conduită”, a explicat într-un comunicat Academia.

„Consiliul continuă să încurajeze standardele etice care impun membrilor să se conformeze valorilor sale privind respectarea demnităţii umane', a mai precizat Academia în comunicatu oficial.

Decizia a fost luată la o saptămână după ce Bill Cosby a fost găsit vinovat de drogarea și agresiune sexuală asupra fostei jucătoare de baschet Andrea Constand și la 39 de ani după ce Polanski a pledat vinovat pentru violarea unei fete de 13 ani.

Publicul a cerut excluderea celor doi încă din octombrie, când Academia l-a dat afară pe Harvey Weinstein, după ce mai multe femei au mărturisit public că au fost agresate sexual de acesta.

Polanski a fost arestat în 1977 pentru violarea unei fete de 13 ani, Samantha Geimer, în timpul unei ședințe foto acasă la actorul Jack Nicholson. Geimer a declarat că i-a fost oferită șampanie și Quaalude, iar apoi a fost violată de către Polanski, deși era încă conștientă.

Roman Polanski inițial a declarat că totul a fost consensual, dar mai apoi a pledat ca fiind vinovat pentru act sexual cu un minor. A fugit însă din US înainte de a fi condamnat.

Mai multe staruri de la Hollywood precum Sigourney Weaver, Harrison Ford, Johnny Depp sau Kate Winslet l-au susținut și au cerut ca directorul să fie lăsat să revină în Statele Unite. Chiar și Academia Americană de Filma continuat să îi ofere premii pentru filmele realizate. Odată cu scandalul #metoo, actrița Natalie Portman a declarat că regretă că l-a susținut pe Polanski și pe directorul Quentin Tarantino.

Citește și:
Tarantino & Polanski sau ce nu înțeleg bărbații despre viol. Ea a vrut-o'.

Text: Roxana Sayyad
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people