Alec Baldwin este dat în judecată de șeful echipei tehnice a filmului Rust

Alec Baldwin este dat în judecată de șeful echipei tehnicienilor de pe platourile Rust, care îi acuză pe actor și pe producători de neglijență.

Alec Baldwin este dat în judecată de șeful echipei tehnice a filmului Rust

Alec Baldwin este dat în judecată de Serge Svetnoy, șeful tehnicienilor care au lucrat la filmul Rust. Svetnoy îi acuză pe actor și pe producătorii filmului de neglijență în privința utilizării armelor de foc la filmări. De altfel, Svetnoy a scris, în urma tragediei care a condus la moartea operatoarei Halyna Hutchins, o postare emoționantă, care a devenit virală, în care a detaliat ce s-a întâmplat la filmare. Aceasta s-a aflat în apropierea lui Hutchins când a fost împușcată și a povestit cum a ținut-o în brațe în vreme ce murea. Încă de pe atunci Svetnoy a vorbit despre neglijența și lipsa de profesionalism care au condus la tragicul incident.

„Neglijența persoanei care trebuie să verifice arma și nu a făcut-o, a persoanei care trebuia să anunțe că e o armă încărcată pe set, și nu a făcut-o (…). Iar rezultatul este moartea unei persoane.” Încă de la acea vreme Svetnoy s-a adresat producătorilor, cerându-le să angajeze profesioniști pentru astfel de joburi, și să nu prefere să economisească atunci când în joc se află siguranța echipei.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Acum, Alec Baldwin este dat în judecată de Svetnoy, alături de producătorii filmului, de armuriera Hannah Gutierrez-Reed și de regizorul secund, Dave Halls, arată dosarele de la tribunal la care a avut acces publicația People. Svetnoy îi acuză pe toți aceștia că nu am implementat proceduri pentru controlul armelor de foc la standardele impuse de industrie.

Din actele prin intermediul cărora Alec Baldwin este dat în judecată de Svetnoy reiese că, deși acesta din urmă nu a fost rănit în incident, se afla suficient de aproape de locul în care s-a tras cu arma, astfel că ar fi putut fi afectat de rămășițele glonțului. „Nu exista nici un motiv ca în acel revolver Colt să se afle un glonț, sau ca un glonț să fie oriunde pe platou, iar prezența acelui glonț în acel revolver a însemnat o amenințare letală pentru oricine s-a aflat în apropierea sa.”

Citește și:
Bella Hadid, în lacrimi pe Instagram: „Asta sunt eu aproape în fiecare zi, în fiecare noapte'

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video