Acesta este documentarul despre Familia Regală Britanică, ce nu a mai fost văzut din 1969

Aparent, Regina este cea care nu vrea ca oamenii să-l vadă.

Acesta este documentarul despre Familia Regală Britanică, ce nu a mai fost văzut din 1969

În anii ’60 a apărut documentarul despre Familia Regală Britanică, ce oferea niște imagini mai intime, dacă vrei, din viața de zi cu zi a acesteia. Aparent, astăzi, acest documentar stă închis bine undeva într-un seif, și nu a mai fost văzut de decenii.

Richard Cawston de la BBC a făcut acest documentar și a urmărit Familia Regală timp de 18 luni, în timp ce își desfășura activitatea. Activitățile variau de la Prințul Philip care frigea cârnați pe grătar în Balmoral, și până la Regina care discuta cu Președintele Americii, Richard Nixon. În The Story of the Royals, un alt documentar nou realizat de ABC, experții spun că documentarul despre Familia Regală a dat startul controlului intens, pe care îl resimt membrii, de la presă și public.

„Cred că monarhia, într-un mod foarte interesant în anii ’60, a încercat să iasă din concepția tradițională că ar fi fost de neatins sau complet desprinși de realitate,” spune Laura Mayhall, co-editor Womens Suffrage in the British Empire. „Este o unealtă pentru ca noi să tragem cu ochiul la lucrurile care se întâmplau în spatele ușilor închise, ca să înțelegem monarhia, ca oameni de rând.”

Iar când Regina l-a văzut, i-a plăcut produsul final – cu câteva rețineri. „Am fost cu toții destul de emoționați să i-l arătăm Reginei, fiindcă nu aveam nicio idee despre cum va reacționa”, spune editorul filmului, Michael Bradsell. „A fost puțin critică la adresa filmului, fiindcă credea că e prea lung, dar regizorul, Dick Cawston, a convins-o că două ore nu este deloc prea mult.”

documentarul despre familia regală

Documentarul despre Familia Regală e ținut sub cheie

A fost difuzat la data de 21 iunie, 1969, în State și în Anglia, și, aparent, în UK, trei sferturi de țară s-a uitat la el, potrivit The Telegraph.

Documentarul despre Familia Regală a fost considerat un real succes. Dar, în ciuda acestui lucru, Regina a hotărât să îl retragă și să-l ascundă – și nu a mai fost văzut de atunci.

În retrospectivă, motivul e unul întemeiat. A fost prima dată când membrii Familiei Regale au fost văzuți ca oameni normali, simpli. A fost ca un reality show, înainte ca acestea să devină populare. Și i-a expus spre o popularitate inconfortabilă.

„Au realizat că, dacă fac așa ceva prea des, s-ar pune într-o lumină ieftină, ar pierde elementul de mister”, a declarat Robert Lacey, consultant istoric pentru serialul The Crown.

„Unii oameni spun că asta ar deschide o portiță, și, după asta, interesul tabloidelor nu ar înceta să apară”, explică biograful regal, Hugo Vickers. „Ar vrea să știe mai mult, și mai mult, și mai mult.”

documentarul despre familia regală

În 2011, 90 de secunde din documentarul despre Familia Regală au fost expuse la National Portait Gallery. În videoclip, Regina, Prințul Filip, Prințul Charles și Prințesa Anne stau la masă la micul dejun, în timp ce Regina povestește o întâmplare haioasă. Dar restul de documentar rămâne încă ținut departe de ochii lumii.

Foto: Screenshot

Citește și:
15 teorii ale conspirației despre familia regală britanică

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people