Actrița Tamara Buciuceanu-Botez a murit

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez a murit astăzi, 15 octombrie, la vârsta de 90 de ani.

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez a murit

Actrița Tamara Buciuceanu-Botez a murit astăzi la Spitalul Elias, au precizat surse medicale pentru MEDIAFAX.

Actrița, în vârstă de 90 de ani, a fost internată la începutul lunii octombrie pe fondul unor probleme cardiace, însă starea ei de sănătate s-a agravat în ultimele zile.

Tamara Buciuceanu-Botez a urmat cursurile Institututului de teatru Vasile Alecsandri din Iași, transferându-se apoi la București, la IATC, actualmente UNATC, la clasa lui Nicolae Bălțățeanu. Din 1952, a jucat în zeci de filme și piese de teatru și și-a câștigat pe drept titlul de „Doamna comediei românești”.

Figura sa legendară s-a conturat prin roluri emblematice, precum cele din Coana Chirița, Scaunele, Cumetrele, Mamouret, Dimineața pierdută. În cele peste 25 de filme în care a jucat, Tamara Buciuceanu a strălucit – iar rolul din seria Liceeni a făcut-o cunoscută și iubită și de o generație mult mai tânără decât cea care crescuse cu ea. Cuibul de viespi, o adaptare după piesa Gaițele, sau Titanic Vals, printre multe altele, au fost alte oportunități pentru roluri memorabile.

Cariera de televiziune pe care a avut-o Tamara Buciuceanu-Botez a fost, și ea, longevivă și de mare succes. Actrița a fost adulată pentru prezența de spirit și umorul din cupletele sale din programele de Revelion, dar și pentru tot felul de alte schițe care au adus râsete și bucurie românilor într-o perioadă în care motivele de umor erau puține.

Tamara Buciuceanu-Botez a primit Ordinul Coroana României în grad de ofițer în octombrie 2014 din partea principesei Margareta a României.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people