Actrița Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani

Actrița Aimee Iacobescu, cunoscută mai ales pentru rolul Domniţei Ralu din seria „Haiducii“, a murit la vârsta de 71 de ani.

Actrița Aimee Iacobescu a murit la 71 de ani

Actrița Aimee Iacobescu a murit la vârsta de 71 de ani, aceasta fiind bolnavă de cancer.

Aimee Iacobescu a fost una dintre cele mai importante actrițe, jucând zeci de roluri în piese și filme. Cel mai cunoscut rol al acesteia rămâne Domnița Ralu, din seria „Haiducii.

Actrița s-a născut în noaptea de 23 iunie, noaptea de Sânziene, în 1946, în localitatea Unguriu, județul Buzău, însă acest lucru a fost cunoscut inițial doar de familie și apropiați, în acte ziua sa de naștere fiind 1 iulie.

A urcat pentru prima dată pe scena unui teatru la vârsta de 16 ani, jucând în spectacolele ”Alizuna” de Tina Ionescu Demetrian și „Adam și Eva de Aurel Baranga. În 1963 a primit primul rol pe scena Teatrul Național în piesa „Adam și Eva, iar în 1968 a absolvit Secția de Actorie a Institului de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale din Bucureşti. Aimee Iacobescu a jucat pe scena Teatrul Național timp de 40 de ani, din 1968 până în 2008, iar cel mai recent rol al acestei a fost cel din spectacolul „Cinci femei de tranziție.

Actrița a jucat și în numeroase filme, primul ei rol fiind în „Șapte băieți și o ștrengăriță, în 1966. Cel mai cunoscut rol al acesteia a rămas Domnița Ralu, din seria „Haiducii, însă a jucat în numeroase alte filme precum „Cu mâinile curate, „Nu filmăm să ne-amuzăm, „Osânda, „Revanșa, „Ultima noapte de dragoste, „Dumbrava minunată, „Cuibul de viespi.

A post shared by Serban Nicolau (@serban1n) on

Aimee Iacobescu a primit titlul de Societar de Onoare al Teatrului Național și, în 2004, președintele Ion Iliescu i-a oferit Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Cateogoria D – „Arta Spectacolului”.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people