Actorul Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul Ion Caramitru s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani.

Actorul Ion Caramitru a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul Ion Caramitru a murit duminică, 5 septembrie, la spitalul Elias din București, acolo unde era internat de mai multe săptămâni, la vârsta de 79 de ani.

Ion Caramitru era internat din cauza unor probleme de sănătate. La începutul lunii august medicii au reușit să afle ce boală are. Acesta avea o infecție în sânge, informează Mediafax.

„După o nemeritată suferință, maestrul Ion Caramitru s-a stins din viață în după-amiaza de astăzi la Spitalul Universitar de Urgență Elias”, au transmis reprezentanții Spitalului Elias, scrie PRO TV.

Pe 11 august, actorul Ion Caramitru trebuia să fie prezent la deschiderea Festivalului Serile Filmului Românesc (SFR), însă nu a putut participa deoarece era internat într-un spital din București. La vremea respectivă, Andrei Giurgia, organizatorul evenimentului, declara în cadrul unei conferințe de presă că Ion Caramitru nu va putea face deplasarea de la Iași. Acesta spunea că internarea actorului nu are legătură cu COVID-19.

Victor Rebengiuc, în vârstă de 88 de ani, a vorbit la Digi24 despre decesul regretatului actor Ion Caramitru. „Ion Caramitru a fost o emblemă pentru teatrul românesc. A fost un actor deosebit, un regizor priceput, a fost directorul TNB, pe care, practic, l-a reconstruit. A făcut multe săli de teatru, a fost un om cum n-o să mai fie mulți ani de aici încolo pentru cultura noastră”, a declarat Victor Rebengiuc la Digi24.

„L-am sunat, era la Moeciu, apoi, soția lui, Mihaela, mi-a spus că, la câteva ore după convorbire, el a început să se simtă rău, să vorbească puțin necontrolat. I-a trecut la început, apoi a intrat în spital”, a adăugat Victor Rebengiuc.

Ion Caramitru s-a născut pe 9 martie 1942 la București. A urcat pentru prima dată pe scenă în anul 1963. Debutul și l-a făcut în 1964, având rolul recundar în „Pădurea spânzuraților” în regia lui Ciulei. A jucat în 40 de filme de lungmetraj. Din anul 2005, acesta ocupa funcția de director al Teatrului Național București. A fost regizor, actor de teatru și de film și politician.

De-a lungul carierei sale, Ion Caramitru a primit mai multe premii, cum ar fi în 1975, 1979, 1981 și 1985, când a fost desemnat „Cel mai bun actor al anului.”

Între 1996 și 2000, Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în cabinetul condus de Victor Ciorbea. De asemenea, a fost și președinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER) din 1990.

A fost decorat, în 1995, de Regina Elisabeta a Marii Britanii cu titlul de „Cavaler de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic.” În 2008 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, potrivit Libertatea.

Citește și:
Ivan Patzaichin a murit la vârsta de 71 de ani

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people