Ioana Ciolacu, o prezenta interesanta la Berlin Fashion Week

Dupa ce anul trecut a castigat premiul cel mare al concursului „Designer for Tomorrow” din cadrul Mercedes-Benz Fashion Week Berlin, anul acesta Ioana Ciolacu si-a prezentat colectia castigatoare.

Ioana Ciolacu, o prezenta interesanta la Berlin Fashion Week

Probabil nici un eveniment ce are ca focus tinerii designeri din intreaga lume nu a castigat atat de multa atentie in ultimii ani precum concursul Designer for Tomorrow', organizat de Peek & Cloppenburg Düsseldorf.

Anul acesta, inainte ca Matteo Lamandini sa fie numit noul castigator al concursului, Ioana Ciolacu, detinatoarea premiului de anul trecut, si-a prezentat in premiera colectia castigatoare.

Dupa ce am vazut primele imagini din „Hunters', colectia de primavara/vara 2015 a Ioanei Ciolacu, am inceput sa ne intrebam ce anume au vanat modelele care s-au plimbat pe podium inainte ca Tommy Hilfiger sa anunte noul designer de maine in cadrul Mercedes-Benz Fashion Week Berlin.

Cu privirile ascunse in spatele ochelarilor de soare usor supradimensionati, purtand salopete perforate din catifea neagra si piele ecologica sau din matase, decorate cu pasari, modelele pareau sa reprezinte atat vanatorii cat si prada. Probabil pentru ca Ioana Ciolacu nu vorbeste in „Hunters' despre un vanator activ sau o prada pasiva, ci despre relatia dintre cei doi si asumarea in viata a ambelor roluri. Balanta puterii se poate schimba intr-o fractiune de secunda; pasarea pradatoare devine prada plantei carnivore, iar aceasta isi pierde puterea la randul ei in fata unui pradator mai puternic: omul.

„Hunters' cuprinde delicat atat momentele de putere cat si pe cele de slabiciune in 25 de tinute si le subliniaza prin culoare, forma si tehnica situandu-se undeva la limita dintre tehnologie si mestesug. Construita in urma premiului-bursa „Designer for Tomorow', „Hunters' reprezinta prima colectie completa conceputa de Ioana Ciolacu, extinzandu-se si in zona accesoriilor prin ochelarii de soare confectionati din plexiglas, lemn sau pluta.

Avand in vedere ca vara asta mai are sa ne dea multe batai de cap, credem ca piesele Ioanei Ciolacu s-ar potrivi perfect in jungla urbana, indiferent de rolul pe care alegem si ne place sa-l jucam.

Pe Ioana Ciolacu o poti gasi in showroom-ul ei din strada Luterana sau pe www.ioanaciolacu.com.

Norbert Matei
Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din fashion