Gentile Guardian Angel expuse la MoMa, disponibile in Romania

Bucuresti, 20 octombrie 2010 Parfumeria Createur 5 D'Emotions a fost aleasa pentru a distribui in exclusivitate in Romania genţile Vlieger & Vandam, una dintre cele mai prestigioase marci olandeze de pe acest segment.

Cele mai renumite produse al designerilor olandezi sunt gentile "Guardian Angel" , incluse in expoziţia permanenta de la MOMA, Muzeul de Arta Moderna din New York.

Carolien Vlieger si Hein van Dam sunt un cuplu de arhitecti si designeri olandezi, care in 2002 au realizat pentru prima data o colectie inedita de genti cu rol de "inger pazitor", denumita "Guardian Angel". Create ca si raspuns manifest la cresterea ratei criminalitaţii, gentile "Guardian Angel" sunt un "design statement" care inglobeaza forme 3D de tipul pistoalelor si cutitelor intr-un concept foarte creativ si puternic.

Genţile "mimeaza" practic prezenţa unei arme in geanta de dama, pentru a descuraja orice agresiune. Proiectul, initiat ca o declaratie de independenta a femeii urbane – cu un scop strict artistic – a avut un puternic rasunet, care a atras dupa sine si succesul comercial si producţia ulterioara de serie mica.

"Din obiect de design, Guardian Angel au devenit genti de zi cu zi sau clutch de seara, mai cu seama dupa ce o serie de vedete internaţionale au fost cucerite de demersul Vlieger & Vandam si au inceput sa poarte aceste adevarate piese de art fashion" a declarat Alexandra Paven, fondatoarea Createur 5 D’emotion.

Practic designerul a creat impresia posesiei unor arme in geanta, pentru protectia persoanei care o poarta. Materialele utilizate pentru confectionarea gentilor au fost atent selectionate astfel incat sa asigure o buna rezistenta la uzura, in vreme ce tehnica de realizare a 3D-ului a fost dezvoltata dupa ani de incercari .

Primele produse din seria "Guardian Angel" au fost create din genti second hand si lana embosata cu siluete de pistoale si cuţite de bucatarie, asemanatoare celor din thriller-ul "Psycho", regizat de cunoscutul Alfred Hitchcock.

In 2005 au fost expuse chiar la Muzeul de arta moderna din New York, in cadrul expozitiei "Safe, Design Takes On Risk", devenind in 2006 parte din colecţia permanenta a MoMa

Pentru sezonul toamna-iarna 2010-2011 Vlieger & Vandam au introdus trei noi modele de genti din piele, printre care o geanta-tolba unisex denumita "Guardian Angel Tote", o geanta plic "Guardian Angel Clutch" si modelul "Guardian Angel Soft".

 

                            Guardian Angel Tote Rihanna purtand Guradian Angel Tote

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din fashion