Ce sa vezi din Les films de Cannes à Bucarest 2015 – program

Festivalul de Film de la Cannes s-a incheiat, iar asta inseamna ca ai ocazia sa vezi, in avanpremiera, cateva pelicule spectaculoase, chiar la Bucuresti.

Ce sa vezi din Les films de Cannes à Bucarest 2015 – program

Intre 29 mai si 4 iunie, Cinema Studio gazduieste Les films de Cannes à Bucarest 2015, o avanpremiera care aduce in fata publicului din Romania cateva dintre filmele care au concurat la Cannes, dar si castigatorii anilor trecuti.

Pe 29 mai, in ziua de deschidere, cinematograful te asteapta cu scurtmetrajele romanesti care au intrat in selectia Romanian Short Waves/ Short Film Corner. De la ora 17.30 ai 90 de minute de scurtmetraje unul si unul.

Sambata, pe 30 mai, ai ocazia sa vezi, incepand cu 11.30, Only Lovers Left Alive, filmul lui Jim Jarmusch. De la 14.00 incepe vizionarea filmului Human Capital de Paolo Virzi, iar de la 16.00 sala va fi ocupata de castigatorul de anul trecut, Winter Sleep, in regia lui Nuri Bilge Ceylan. Comoara, filmul lui Corneliu Porumboiu premiat cu trofeul Un Certain Talent anul acesta, va avea parte de o proiectie in prezenta regizorului si a echipei incepand cu ora 19.30. Ziua de sambata se incheie cu Love at First Fight, de Thomas Cailley, de la ora 22.00.

Ziua de duminica reia proiectiile cu Human Capital de la ora 12.30, Love at First Fight la 15.00 si Comoara la 20.00, dar adauga, de la ora 17.00, castigatorul premiului pentru scenariu de anul trecut – Leviathan, in regia lui Andrei Zviaghintev.

Luni, pe 1 iunie, proiectiile incep de la ora 16.00 cu In ceata, in regia lui Sergei Loznitsa. De la ora 18.30 poti revedea Love at First Fight, iar Comoara lui Porumboiu intra in scena la ora 20.30.

Ziua de marti debuteaza cu filmul unuia dintre cei mai promitatori tineri regizori ai momentului: Mommy, de Xavier Dolan, poate fi vizionat incepand cu ora 16.00. De la 19.00 ai din nou in program Comoara, iar de la ora 21.00 poti sa vezi Jaula de oro, in regia lui Diego Quemada-Diez.

Miercuri aduce in fata publicului bucurestean Orasul cainilor, in regia lui Kórnel Mundruczó incepand cu ora 15.00. Proiectia este urmata de Leviathan, de la 17.30, iar ziua se incheie iar cu Comoara.

Joi, in ultima zi a festivalului, ai sansa sa vezi Sarea pamantului, in regia lui Wim Wenders si Juliano Ribeiro Salgado (ora 18.30), dar si ultima proiectie bucuresteana a filmului lui Corneliu Porumboiu pana la distribuirea lui in cinematografe, de la ora 20.45.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle