La inceput a fost cuvantul (film)

La inceput a fost cuvantul (film)

Filmul “THE GREAT DEBATERS” este inspirat din remarcabila poveste a echipei olimpice de dezbateri a Colegiului Wiley din anii 30’. In pofida legilor rasiste, The Great Debaters, urmareste drumul echipei Colegiului Wiley – antrenata de briliantul si pasionatul profesor Melvin B. Tolson (Denzel Washington).

Convingerea acestuia, si anume ca puterea cunoasterii reprezinta cel mai mare avantaj, a indreptat acesti studenti catre victorie, intr-o perioada in care totul era impotriva lor.

Profesorul Tolson isi alege cu grija echipa, nu doar din cauza ca acestia sunt cei mai buni elevi ai Colegiului Wiley, dar si pentru ca poarta in ei scanteia unei noi generatii. El isi propune sa ii incarce pe studenti cu increderea si cu simtul raspunderii necesare nu numai in viata lor personala. In acelasi timp, este constient ca trebuie sa ii protejeze de propriile lui activitati, fiind organizator al Sindicatului Fermierilor din Sud.

Cel mai inflacarat sudent al lui Tolson, este baiatul minune in varsta de 14 ani, James Farmer Jr. ( Denzel Whitaker), care prefera sa indure presiunea echipei, in schimbul prezentei dominante a tatalui sau James Sr., PhD (Forest Whitaker), un impunator si renumit savant .

James Jr. se maturizeaza repede, fiind martorul unor oribile acte de prejudecata, simtind chinurile dragostei, devenind astfel profesor in timp ce tatal lui afla ca, pentru ca stiinta sa devina o putere, trebuie sa existe dorinta de actiune si afirmare.

In Henry Love, un student cu un temperament exploziv, Tolson vede o inteligenta neslefuita, si o ardoare in descoperirea justitiei. Uneori, spiritul sau independent si neinfricat se ciocneste de profesorul si echipa lui. Faptul ca face parte dintr-o echipa de dezbateri, reprezinta prima sa experienta cu adevarat importanta, aducandu-i acestuia simtul responsabilitatii.

Samantha Booke (Jurnee Smollett) are onoarea de a fi prima femeie din echipa Wiley College. Aceasta nu se confrunta numai cu prejudecatile rasiste dar si cu problema femeii care doreste sa razbata in societate. Pe masura ce increderea in sine creste cu fiecare dezbatere la care participa, aceasta reuseste sa faca fata provocarilor cu brio.

Ceea ce in aparent pare un grup de studenti “rataciti”, in esenta reprezinta viziunea profesorului Tolson a unui grup bine calculat si briliant. Pe masura ce echipa castiga o experienta cu un succes fara precedent, si victorii consecutive, ei lucreaza si mai constiincios pentru a atinge scopul final – o dezbatere inovatoare la Harvard cu Campionii Nationali.

Aceasta poveste a fost inspirata de pasiunea, dedicarea si invataturile lui Melvin B. Tolson.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle