Trucuri să menții pasiunea când aveți o relație la distanță

Ochii care nu se văd se uită? Aceste sugestii sunt utile când aveți o relație la distanță și nu vreți să lăsați pasiunea să se stingă.

Trucuri să menții pasiunea când aveți o relație la distanță

Nu e simplu să întreții o relație, cu atât mai mult o relație la distanță. Provocările sunt mari, mai ales dacă aștepți ca celălalt să depună mai multe eforturi. Te confrunți cu gelozia, posesivitatea și ți se activează teama de abandon. Gândurile iraționale se concretizează în scenarii în care ghicești viitorul, gândurile partenerului, sau mergi până la catastrofizări. Te gândești că datorită distanței fizice iubirea se estompează, iar pasiunea dintre voi rămâne o amintire. Dar lucrurile nu trebuie neapărat să fie așa…

Securizați-vă emoțional

Incertitudinea funcționează ca motor al pasiunii când sunteți la început de poveste. Oare mă place? Oare mă vrea? Cât este de atras de mine? Când discutăm deja de o investiție emoțională pe durată mai lungă, această incertitudine e pentru relație ca rugina pentru fier. Erodează cuplul! Prin urmare dacă aveți o relație la distanță asumată ca atare este necesar să creați acel spațiu sigur din punct de vedere emoțional, care vă hrănește pe interior și creează o bază de susținere pentru pasiune. Comunicați cât mai clar, fără subînțelesuri și jocuri absurde menite să stârnească drame și confuzii.

Nu lăsați lucrurile în aer, nici partenerul în bezna comunicării. Asta favorizează cu atât mai mult scenarita ce va degenera în conflicte. De asemenea, o relație la distanță are nevoie de un plan. Cum faceți cu sărbătorile, zilele de naștere, concediile, cât va dura această situație și cum se va soluționa ea în viitor. Te muți tu în țara sau orașul respectiv? Este un contract pe durată determinată și tu sau partenerul vă veți întoarce înapoi acasă? Nu neglijați stabilirea de reguli care să favorizeze siguranța emoțională. Aceste reguli nu vă iau din libertate, nu înseamnă închisoare, ci reglementează contextul dintre voi.

Atenție la control!

Nimic nu stinge pasiunea atât de eficient precum crizele de gelozie, controlul exagerat. O relație la distanță presupune un capital de încredere care s-a construit când erați în același oraș și care se va construi în continuare. Când unul dintre voi are senzația că din urmă îl veghează un temnicer, libidoul are de suferit. Așadar nu cere telefoane sau poze de control, persoane care să jure că a făcut un anumit lucru la un anumit moment. Indiferent cât de mare este dorul, fiecare va avea clipe de solitudine, când vrea să stea cu sine, să citească ceva, sau să iasă cu prietenii săi.

Timp împreună în relație la distanță

Evident pe primul loc sunt vacanțele împreună, weekend-urile în care vă vizitați. Poți lucra de la distanță? Nu te oprește nimic să faci asta și din altă țară sau alt oraș, în felul asta petrecând mai mult timp cu partenerul fără să-ți pui în pericol serviciul. Alegeți seri când vă scoateți la întânire online, îmbracați frumos, ca și cum ieșiți în oraș. Puteți viziona un film împreună, fiecare de pe canapeaua proprie. Vă puteți plimba prin parc, folosind videocall-ul sau juca diverse jocuri de societate care permit numai doi concurenți.

Elementul surpriză…

… îi arată că e important, primește atenție și validare. Trimite-i prin curier o carte pe care știi că dorea să o citească. Faci shopping online și ai găsit o piesă vestimentară care i-ar sta grozav? Expediaz-o la adresa la care locuiește. Nu îi face cadouri doar cu ocazia zilelor de naștere și de Crăciun. Dacă te simți confortabil cu asta, și știi ca e ok și pentru el, o vizită surpriză se poate lăsa cu focuri de artificii la nivel de așternut.

Citește și:
Reguli de conduită când tu și partenerul lucrați de acasă. Evitați conflictele și creșteți eficiența la job

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle