Trăsături de caracter care pun bărbații pe fugă. Crezi că așa te protejezi, dar e o formă de autosabotare

Aceste trăsături de caracter îți fac probleme în actuala relație sau te împiedică să legi o relație serioasă pe viitor.

Trăsături de caracter care pun bărbații pe fugă. Crezi că așa te protejezi, dar e o formă de autosabotare

Aveți discuții serioase în cuplu și te-a amenințat de multiple ori cu despărțirea. Ceea ce îți reproșează actualul partener ai auzit și din partea foștilor? Sau nu înțelegi de ce ieși cu un bărbat și după câteva întâlniri sau 2-3 luni începe și dă înapoi sau dispare subit? Analizează-ți comportamentul și vezi dacă nu îți aparțin aceste trăsături de caracter cu manifestările lor specifice. Scopul nu este să te judeci, ci să descoperi ce este necesar să corectezi astfel încât să ai o relație de cuplu cât mai sănătoasă și pe care să nu o sabotezi chiar tu, evident la nivel inconștient…

Foarte critică

Nimănui nu i-ar plăcea să trăiască alături de un partener care are continuu ceva de reproșat, nemulțumiri și observații pe bandă rulantă. Indiferent cât de echilibrat sau conștient de propria valoare este celălalt, și nu îi declanșezi propriul critic interior, tot se conturează un mediu de relație toxic.

Arogantă și superioară

Tu știi cel mai bine, te pricepi cel mai bine. Pe partener îl contrazici, îl invalidezi, iar prin tonul vocii și limbajul corporal aproape îi transmiți că nu-l ajută intelectul. Îl întrerupi, nu îl lași să își termine fraza sau să își prezinte argumentația. Și chiar dacă în final o face, descalifici tot.

Lipsită de interes

Îți dorești ca el să te asculte ore în șir vorbind despre ce îți place ție, să vă uitați la filmele care te atrag, să mergeți la evenimentele care te încântă pe tine. Când vine vorba despre el ai interes minim spre 0 față de pasiunile lui, ce și-ar dori să faceți împreună. Ori îl lași să vorbească, dar este evident că nu ești deloc atentă, ori curmi conversația cât mai devreme. În paralel se poate desfășura inconștient o competiție din care faci orice să ieși câștigătoare.

Nerăbdătoare

Pui presiune și nu lași relația să se dezvolte într-un ritm firesc. Și nici nu îl lași pe el să te curteze. Din nerăbdarea unui deznodământ ca în povești devii insistentă și încerci să îl convingi să adere la viziunea ta (rapidă) despre cuplu. Aceeași nerăbdare apare și când el trebuie să îți dea un răspuns legat de orice, fie că e vorba despre cum vă petreceți seara sau weekend-ul ori ceva subiecte mai serioase.

Lipsă de onestitate

Este cu adevărat dezarmantă și face pe oricine să dea mulți pași în spate. Poate că minți pentru că vrei să te păstrezi interesantă, să nu îl dezamăgești cu anumite detalii din viața ta, să nu te judece, ori să scapi de o potențială critică sau pedeapsă.

Nu ai empatie

Nu te pui în locul lui, ca și cum ai fi el. Pur și simplu nu simți empatie și ca atare nu înțelegi ce simte, nu îi înțelegi experiența. Iar asta se reflectă în modul în care te raportezi la el atunci când e într-o situație delicată și vulnerabil. Te aștepți să se descurce singur și nu ți se pare normal să se bazeze pe tine cu nimic.

Flirturi

Îți este teamă că poate pierzi timpul cu el și ca atare vrei să îți lași deschise mai multe portițe cu alți viitori parteneri dacă nu iese bine cu acesta. Investiția ta emoțională e redusă, ca și energia care e disparată în mai multe direcții.

Răzbunătoare

A greșit cu ceva față de tine? Plănuiești în detaliu cum să i-o plătești cu aceeași monedă. Sau nu discuți despre cum te-a făcut să te simți și ce ai nevoie de la el să corecteze, ci ai ironii, îl înțepi cu sarcasm fără a cere clar.

Citește și:
Nu mai ești fericită și nu înțelegi de ce nu te desparți? Capcane mentale care te țin captivă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle