Tipuri de experiențe care te fac să fugi de iubire. E timpul să le lași în trecut

Un trecut cu multă durere te face să eviți relațiile de cuplu. Iar când ești constant dezamăgită, alegi inconștient să fugi de iubire.

Tipuri de experiențe care te fac să fugi de iubire. E timpul să le lași în trecut

Uneori fugi de iubire pentru că acasă ai văzut un exemplu nefericit de cuplu. Autosacrificiu, abuz, sufocare, dependență, abandon, și îți spui că asta e singura variantă care există și nu vrei așa ceva. Adițional pot exista și propriile experiențe dure, când bărbații te-au rănit și dezamăgit în multiple feluri. Generalizezi, spui că toți sunt la fel și te închizi într-un castel imaginar, ți-ai ferecat inima și nimeni nu mai ajunge la ea.

Aventuri de o noapte

Ai cedat rapid din teama de a nu-l pierde ori pur și simplu așa ai simțit. De ce să mai ieșiți de 5 ori când tot în pat se ajunge? Numai că după sex el a dispărut și te-ai simțit folosită. Ți s-a întâmplat de mai multe ori, chiar dacă inițial discursul lui părea unul extrem de serios și povestea dintre voi una de viitor. Adică ți-ai făcut speranțe false, mult prea devreme.

Abuz de substanțe

Aici includem alcoolul, drogurile care l-au făcut să fie prezent doar parțial din punct de vedere emoțional, chiar și fizic. Fiind într-o formă de detașare emoțională datorită substanțelor, nu v-ați putut conecta, iar capacitatea lui de investire era una foarte redusă.

Alte priorități

Niciodată nu ai simțit că ocupi un loc principal pentru el, nici măcar în top 10. Mereu avea alte priorități pe care le evidenția cât se poate de clar. Poate chiar îți spunea că relația cu tine este ultima lui preocupare.

Abuz fizic și emoțional

Uneori vine la pachet cu abuzul de substanțe, dar nu neapărat. Gaslighting când te face să crezi că ești nebună și exagerată, ghosting când dispare subit, jigniri, lovire, manipulare, toate lasă urme nu doar fizice ci și emoționale. Iar după relația cu un narcisic poți avea nevoie de foarte mult timp de recuperare.

Infidelitatea

Doare îngrozitor. Unele cupluri reușesc să depășească momentul, să își reconstruiască relația, altele nu. În anumite cazuri infidelitatea este completată de abandon, jigniri, comparații în care te plasează pe tine pe un nivel inferior celeilalte.

Minciuna

Nu mai știi ce să crezi, descoperi că practic ai fost alături de un străin, căci aproape nimic din ceea ce a zis despre el, trecutul său sau ce face în prezent, nu se potrivește cu realitatea. Capacitatea de a avea încredere în oricine a fost puternic zdruncinată.

Gelozie și control

Un bărbat teribil de gelos are accese de furie zgomotoase și impune cu control acerb pentru a preveni scenariul de care se teme: abandon, inflidelitate. Așa că îți controlează fiecare pas, cercul de prieteni, face scene doar pentru că cineva te-a salutat. Nici prietenele nu sunt privite cu ochi buni, căci te învață la prostii sau te expun tentațiilor. Tendința este să te izoleze de oricine.

Certuri cu familia lui

Nicio familie nu e perfectă, peste tot sunt diverse neînțelegeri. Însă în acest caz el nu a făcut echipă cu tine, ci cu familia lui de origine, iar relația cu socrii era pură dinamită. Nu îți lua apărarea, nu ținea cont de ce vrei tu, ci de ce vor ei, nu aveai niciun cuvânt de spus pe nicio problemă, doar părerea lor conta.

Citește și:
Cum te abandonezi singură și nu-ți dai voie să întâlnești iubirea

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle