Tibi Ușeriu, românul de la Cercul Polar, s-a ridicat din genunchi și și-a continuat drumul în condiții extreme

Deja a parcurs 460 de kilometri în frig extrem și doar 160 de kilometri îl mai despart pe maratonist de linia de finish a competiției 6633 Arctic Ultra.

Tibi Ușeriu, românul de la Cercul Polar, s-a ridicat din genunchi și și-a continuat drumul în condiții extreme

Tibi Ușeriu a stabilit deja un record mondial, fiind singurul concurent care a câștigat competiția de două ori consecutiv.

Extenuarea lui Tibi a fost cel mai bine surprinsă în filmulețul postat vineri de pagina de facebbok a Asociației Tășuleasa care îl arată pe sportiv făcând eforturi incredibile pentru a se ridica din genunchi și a merge mai departe.

Românul și-a obișnuit deja fanii cu un telefon zilnic în care povestește despre starea lui de sănătate, condițiile meteo dificile, și obstacolele pe care trebuie să le înfrunte. Când a ajuns însă la Inuvik, checkpoint-ul de la kilometrul 458, Tibi a fost mult prea extenuat pentru apelul zilnic. Totuși, conform update-urilor organizatorilor de pe pagina de facebook a ultramaratonului, „Tibi a luat o pauză de 8 ore la Inuvik și se va porni spre Tuk Road în scurt timp.”

După câțiva kilometri a dat de niște condiții meteo foarte dificile, iar drumul a devenit o luptă de supraviețuire . Până și sania părea mult prea grea, și s-a întors uimit să vadă dacă nu cumva i-a pus cineva pietre pe ea. Când a ajuns la punctul de control era complet epuizat, ceea ce i-a făcut pe organizatori să se panicheze puțin. După ce a fost însă examinat de doctori, aceștia au constatat uimiți că nu are nimic. Și-a cerut scuze pentru lipsa apelului zilnic, dar nu mai avea absolut deloc putere să vorbească. După ce se va trezi, o să sune” precizează raportul zilei a 6-a de pe pagina de facebook Tășuleasa Social.

Startul cursei s-a dat la data de 8 martie, ora locală 10:30, și se desfășoară în nordul extrem al Canadei, de la Eagle Plains Hotel până la Tuktoyaktuk. În cursă au mai rămas doar 6 sportivi (conform trackleader.com, unde pot fi localizați sportivii pe baza GPS-ului pe care îl are la el), printre care și românul Tibi Ușeriu.

Concurenții trebuie să parcurgă 617 kilometri până la data de 16 martie, ceea ce le dă 216 ore pentru a străbate traseul infernal. Cu atât mai mult, anul acesta, cu ocazia aniversării de 10 ani a competiției, organizatorii au mărit traseul, adăugând alți 50 de kilometri.

Cursa a început cu 4 români concurenți, dar 3 din ei (Levente Polgar, Avram Iancu și Florentina Iofce) s-au retras în prime 24 de ore.

Citeste si:
Acestea sunt cele mai fericite țări din lume în 2018, potrivit ONU – pe ce loc se află România

Text: Catinca Sulea
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle