Tiberiu Ușeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, cel mai greu maraton din lume

Tiberiu Ușeriu a câștigat, pentru a treia oară la rând, cursa de anduranță 6633 Arctic Ultra, considerat[ a fi cel mai dur maraton din lume.

Tiberiu Ușeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, cel mai greu maraton din lume

Tiberiu Ușeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, cel mai greu maraton din lume. Românul a încheiat victorios cei 617 kilometri din acest an, cu 57 mai mulţi decât în 2017.

Poți vedea aici momentul în care Tiberiu Ușeriu a câştigat pentru a treia oară consecutiv Ultramaratonul Arctic, cel mai greu maraton din lume:

Uşeriu a trecut linia de sosire la mare distanţă de următorul concurent şi a devenit, astfel, singurul om din lume care a câştigat de trei ori consecutiv Ultramaratonul de la Cercul Polar.

Ca de fiecare dată, Tiberiu Ușeriu a câştigat cursa ţinând în mâini steagul României, care avea de data aceasta pe el şi însemnele Centenarului Marii Uniri.

Mai mult, organizatorii l-au întâmpinat pe Tibi în acordurile Imnului Naţional al României şi l-au îmbrăţişat şi felicitat.

Ediţia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversară, cea de-a zecea, astfel că organizatorii au decis să schimbe traseul şi să îl lungească cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).

Din totalul de 617 kilometri, aproximativ 280 au fost parcurşi pe Ice Road, un fluviu îngheţat. Chiar dacă temperaturile au fost mai ridicate faţă de anii trecuţi, vântul şi ninsoarea le-au pus adesea probleme concurenţilor.

La startul cursei au fost înscrişi 23 de concurenţi care intenţionau să parcurgă întregul traseu, însă 16 dintre ei au abandonat pe parcurs. Printre aceştia s-au numărat şi ceilalţi trei români înscrişi în competiţie: Levente Polgar, Florentina Iofcea şi Avram Iancu.

Tibi Uşeriu s-a impus ca lider al cursei încă din prima zi, astfel că la linia de sosire avea un avans de peste 80 kilometri faţă de următorul clasat, irlandezul Paul Deasy.

Cu o zi în urmă, Tibi Ușeriu a trecut prin cea mai dificilă experiență de până acum, imaginile postate pe pagina de Facebook Tasuleasa Social fiind grăitoare în acest sens.

Românul își obișnuise deja fanii cu un telefon zilnic în care povestește despre starea lui de sănătate, condițiile meteo dificile, și obstacolele pe care trebuie să le înfrunte. Când a ajuns însă la Inuvik, checkpoint-ul de la kilometrul 458, Tibi a fost mult prea extenuat pentru apelul zilnic. Totuși, conform update-urilor organizatorilor de pe pagina de facebook a ultramaratonului, „Tibi a luat o pauză de 8 ore la Inuvik și se va porni spre Tuk Road în scurt timp.'

După câțiva kilometri a dat de niște condiții meteo foarte dificile, iar drumul a devenit o luptă de supraviețuire . Până și sania părea mult prea grea, și s-a întors uimit să vadă dacă nu cumva i-a pus cineva pietre pe ea. Când a ajuns la punctul de control era complet epuizat, ceea ce i-a făcut pe organizatori să se panicheze puțin. După ce a fost însă examinat de doctori, aceștia au constatat uimiți că nu are nimic. Și-a cerut scuze pentru lipsa apelului zilnic, dar nu mai avea absolut deloc putere să vorbească. După ce se va trezi, o să sune' precizează raportul zilei a 6-a de pe pagina de facebook Tășuleasa Social.

Citește și:
Tibi Ușeriu, românul de la Cercul Polar, s-a ridicat din genunchi și și-a continuat drumul în condiții extreme

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle