Ți se pare că treci prea des dintr-o relație în alta? Ce ascunde acest comportament de căutare asiduă a iubirii

Treci dintr-o relație în alta sperând că vei găsi partenerul potrivit? Comportamentul acesta spune mai multe despre tine decât te-ai aștepta.

Ți se pare că treci prea des dintr-o relație în alta? Ce ascunde acest comportament de căutare asiduă a iubirii

Ia-ți 30 de minute și analizează-ți istoricul relațional. Cu cine ai avut cele mai importante relații? Cum au început, cum s-au desfășurat și de ce s-au încheiat? Ai avut și momente de pauză între relații sau dacă te gândești bine nu ai fost niciodată singură? Observă dacă există un tipar în funcție de care ai acționat inconștient. Spui că ești în căutarea fericirii, a bărbatului perfect, însă acest stil relațional în care ai trecut dintr-o relație în alta poate dezvălui ceva foarte important despre tine.

Îți este teamă de singurătate

Nu suporți să fii singură. Chiar dacă nu aveai sentimente profunde față de partener, știai că nu este cel potrivit pentru tine și nu aveți un viitor împreună… tu tot rămâneai alături de el. Și stăteai acolo până situația devenea intolerabilă sau el făcea o greșeală peste care nu mai puteai să treci. Ori erai în relație căutând următorul partener cu care începeai o poveste în paralel, și renunțai la primul când era ceva sigur cu al doilea.

Nu te implici cu adevărat

După o despărțire ai nevoie de timp de metabolizare emoțională. Să integrezi ruptura, să te vindeci. Însă când imediat începi o nouă relație după cea precedentă s-a încheiat… practic nu ai timpul acesta de doliu. Ci ai un grad de indisponibilitate emoțională care nu îți permite conectarea și implicarea reală.

Eviți intimitatea

La început totul e roz, este perioada de lună de miere. Fluturași în stomac, fiecare partener se prezintă așa cum știe și poate mai bine. Penajul de păun la nivel uman, pentru a impresiona. Ca atare nu discutăm despre o dezvăluire autentică și profundă a propriei persoane, ci despre o relaționare care este într-o anumită măsură menținută la un nivel superficial. Când fluturașii au dispărut și începe munca relațională adevărată, renunți și cauți următorul fior dopaminic pe care ți-l dă un nou început de relație și o nouă persoană.

Nu crezi că te poți descurca singură…

… și cauți un partener care să îți țină spatele. Cineva care să te îndrume, să te ghideze, să îți rezolve problemele, să ia decizii pentru tine, care să îți facă viața mai ușoară. Evident, la nivel inconștient cauți pe cineva dornic să intre în această dinamică psihologică și găsești. Ori ești dispusă să pupi câte broaște este necesar, una după alta, până găsești prințul după foaia postului dorită de tine.

Cazurile dificile

Treci dintr-o relație în alta simțindu-te utilă și valoroasă în rol de salvatoare pentru diferiți bărbați care nu îți pot oferi ceea ce ai tu nevoie cu adevărat emoțional. Ba mai mult, ei îți confirmă un tipar de abandon, instabilitate, deprivare emoțională sau chiar abuz.

Nu ai altă viață

Ai serviciul și cam atât. Familia, poate, pe care o mai vizitezi ocazional, însă în rest viața ta nu este foarte bogată. Nu ai prieteni, ori dacă există vă întâlniți extrem de rar, nu ai hobby-uri sau activități care să te scoată din casă. Iar ideea de relație este cea care îți mai colorează și dinamizează existența.

Citește și:
Ești mândră că ești o persoană foarte independentă? De ce asta ar putea să te saboteze în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle