Te-ai simțit folosită? Ce greșeli să eviți astfel încât iubitul să nu mai profite de tine

Nu e deloc plăcut să ai senzația că ai fost folosită. Tot analizezi și nu-ți dai seama ce trebuie să faci diferit în viitoarele relații? Iată câteva sugestii.

Te-ai simțit folosită? Ce greșeli să eviți astfel încât iubitul să nu mai profite de tine

Fiecare celulă din corp îți spune că ai fost folosită? Poate ca ajutor financiar, sprijin emoțional, parteneră de sex până când se îndrăgostește de cineva… Nu poți da timpul înapoi, însă poți avea mai multă grijă de tine în viitor. Asta înseamnă să fii atentă la anumite detalii și să pui limite din timp.

Învață să nu te lași folosită. Fii atentă la fapte, nu la vorbe

Scuzele sunt frumoase. Te fac să te simți bine, importantă, valoroasă. Crezi că îi pasă astfel încât să-și pună cenușă în cap ori să prezinte un set rapid de scuze. Dar ar trebui să acorzi mai multă atenție comportamentelor pe care le are, nu vorbelor. Observi că se repetă ciclic același tipar? El reflectă realitatea! Nu câteva cuvinte care ulterior nu sunt însoțite de nicio schimbare.

Nu te îndrăgosti de potențial

Momentul actual este tot ce ai. Așa cum se prezintă partenerul tău, cu bune și cu rele. Aspectele negative le depășesc pe cele pozitive? Nu te simți cu el atât de în siguranță și apreciată cum ai avea tu nevoie? Ți se pare că este un tip ok, cu o sămânță de om bun și un potențial uriaș să devină un iubit excepțional. Însă nu ai de unde să știi dacă asta chiar se va materializa. Fantezia unui viitor el te împiedică să-l vezi așa cum este în realitate, în prezent.

Ia de bune semnalele de alarmă

Butonul de panică a fost apăsat de mai multe ori. Sirenele sună mai ceva ca în vreme de război, dar tu le ignori cu succes. Ți se pare, nu e atât de grav, a făcut o gafă, sigur se va schimba din moment ce ține la tine. Ca să nu fi folosită acum sau în viitor e necesar să iei de bune toate aceste semnale de alarmă.

Cunoaște-ți valoarea! Asta te împiedică să te lași folosită

Un bărbat care te folosește este un abuzator emoțional. Abuz pe care îl reiterezi și tu ulterior prin munții de critică pe care îi arunci asupra ta. Că tu nu ai făcut suficient, că tu i-ai permis, că ești prea bună etc. Când știi că ești o persoană valoroasă, care se acceptă pe sine așa cum e, consideră că merită iubire, respect, pui mult mai ușor limite. Ba chiar vei avea forța să ieși dintr-o relație în care te simți folosită.

Nu-ți coborî standardele

Standardele nu sunt pretenții exagerate sau emanații narcisice în care vrei să fii idolatrizată. Ci un pachet de cerințe care au la bază aprecierea, respectul, validarea, valorizarea. Cu alte cuvinte nu îți vinzi nevoile emoționale pe nimic. Nu le sufoci doar ca să nu-l superi sau să nu-l deranjezi pe celălalt. Păstrează-ți standardele și nu vei permite să fii folosită.

Citește și:
Semne clare că bărbatul pe care îl placi nu depune efort pentru relația voastră

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din lifestyle