(P) Amenajarea unui spațiu de birouri: Sfaturi practice și tendințe în design

(P) Amenajarea unui spațiu de birouri: Sfaturi practice și tendințe în design

Spațiile de birouri se remarcă prin caracterul lor modern și prin facilitățile oferite tuturor persoanelor care le utilizează. Atunci când biroul este amenajat în spații speciale și nu în interiorul unei locuințe, diferențele de amenajare se văd cel mai bine. 

Acesta este și motivul pentru care cei mai mulți specialiști recomandă închirierea unui spațiu special destinat birourilor, pentru ca amenajările să poată fi implementate cu ușurință și la nevoie să poată deservi și altor scopuri. Iată așadar cum îți poți amenaja biroul cu gust, dar și adecvat tendințelor moderne, cu ajutorul unor elemente de design interior. 

Folosește sisteme de tavan fals 

Dacă vrei un finisaj special sau dorești să maschezi o întreagă rețea de cabluri folosite pentru alimentarea cu energie electrică, tavanul fals rămâne o opțiune foarte bună. Tavanul fals reprezintă o amenajare modernă, specifică zonelor publice, care ne arată mai înainte de orice că acel spațiu se dorește a fi elegant și special și nu impersonal sau banal.

Cu ajutorul unui tavan casetat din fibră minerală de la Emenatwork.ro  beneficiezi de avantajul unui finisaj estetic și te ajută și la îmbunătățirea izolării fonice. În acest sens, vata bazaltică este o soluție foarte bună de izolare fonică, pentru că este și compatibilă ca material de construcții cu aceste tavane casetate pentru realizarea plafoanelor. Plafoanele se montează cu ușurință, sunt rezistente și crează senzația de mediu călduros, nu doar la nivel termic.

Folosește sisteme de pardoseli eficiente

Într-un birou nivelul de trafic este destul de ridicat, iar acest lucru pune problema instalării unor pardoseli suficient de rezistente și care să arate impecabil chiar și în condiții de utilizare intensă. În acest caz poți alege să folosești covor PVC special creat pentru instituții sau te poți orienta către pardoselile epoxidice. Acestea  din urmă sunt însă destul de costisitoare, chiar dacă oferă cu adevărat avantaje foarte mari.

Este important să te gândești și la costurile ce apar din întreținere, curățare și mentenanță, deoarece acestea vor fi lucrări de care biroul tău va avea nevoie. În plus, igienizarea constantă folosind produse de curățare trebuie să fie și ea luată în calcul, așadar va trebui să te gândești la un sistem de pardoseli fără rosturi, fără îmbinări sau alte piedici care să îngreuneze utilizarea și întreținerea la parametrii doriți.

Folosește jaluzele verticale lungi

Pare banal, însă mulți antreprenori preferă să utilizeze jaluzelele doar până la înălțimea glafurilor. În realitate, dacă vrei un aspect estetic superior, vei vedea că jaluzelele lungi crează senzația de spațiu și arată mai bine decât de cele scurte. Montează glafuri din piatră naturală, granit, marmură sau travertin, ca să aibă un aspect plăcut atunci când jaluzelele sunt deschise. Este important să alegi corect culoarea jaluzelelor, deoarece în birouri sunt preferate nuanțele neutre, deschise, care să creeze impresia unui spațiu larg și primitor în orice moment.

Folosește mobilier modern

Dacă depui atât de multe eforturi pentru a fi în ton cu tendințele moderne de amenajare, atunci ar trebui să investești și într-un mobilier de calitate. Acesta se evidențiază prin caracteristici moderne de formă, textură și culoare și cu siguranță oricine va fi impresionat de biroul tău, amenajat atât de frumos.

Un birou nu este doar un spațiu în care îți desfășori activitatea alături de echipa ta, ci și o adevărată carte de vizită a afacerii tale. În consecință, el chiar merită toate schimbările și amenajările, deoarece astfel vei face impresie bună în fața clienților și colaboratorilor. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din advertorial