SOS comportament toxic! Jocuri psihologice pe care le folosesc bărbații ca să te cucerească

Fie că vor numai sex sau să te cunoască mai bine, bărbații apelează la o serie de jocuri psihologice care de cele mai multe ori chiar au succes.

SOS comportament toxic! Jocuri psihologice pe care le folosesc bărbații ca să te cucerească

Te-ai săturat de jocuri psihologice? Uneori ele ascund neliniște, teama de eșec, de abandon, o stimă de sine scăzută.  Alteori sunt puse în practică de un bărbat indisponibil care nu caută să se apropie prea tare. Formează un folclor urban, care, ca și în cazul femeilor, spune să ții cealaltă persoană în tensiune. Și așa vei merge la sigur. Dar o relație sănătoasă nu se construiește pe baza jocurilor psihologice. Cum ar putea să fie un semn bun când nu știi exact cum te poziționezi, ce vrea celălalt de la tine?

Regula celor trei zile…

… e deja celebră nu doar din filme, ci și din practică. Ți-a luat numărul de telefon și nu te sună următoarea zi, din acea cogniție de a nu părea disperat. Așa că așteaptă. Trei zile, o săptămână sau chiar mai mult. Face acest joc al persoanei ocupate, care nu te place extraordinar, pentru care nu e o prioritate să intre în contact cu tine. Iar tu poți intra în panica lui nu sunt suficient de bună, așteptând validarea lui.

Mesajele rare

Se întâmplă nici să nu te sune. Îți scrie pe whatsapp și funcționați într-un interminabil ping pong de mesaje, fără o fluență anume. Este mult mai simplu și neasumat să schimbi câteva mesaje când și când, decât să discuți cu persoana respectivă prin viu grai. Iar tu să stai cu ochii pe telefon așteptând să îți scrie…

Dispare

Asta se poate întâmpla și după ce ați ieșit o dată și v-ați simțit foarte bine. După ce ați avut o discuție sau un schimb de mesaje foarte interesante, o provocare intelectuală ori ați intrat pe zona intimității emoționale. Apoi se evaporă și nu mai înțelegi nimic. Părea că v-ați apropiat, ce se întâmplă? Și așa începi să insiști tu.

Te face geloasă

Ori îți povestește de prietenele lui cu care ți se pare că are o relație un pic prea apropiată decât o simplă prietenie. Ori dacă sunteți într-un grup își folosește la maxim carisma pentru a încânta cât mai multe persoane de sex feminin. Cumva vrea să îți arate cât este de plăcut, că are multiple posibilități de seducție, iar asta să te incite pe tine în propria vânătoare.

Se prezintă ca bărbatul perfect

Vrea relație, îi place tot ce spui că te pasionează, dar întâi verbalizezi tu și apoi confirmă el. Aduce în discuție experiențe trecute care te fac să te deschizi într-o proporție semnificativ mai mare decât el. Sau se prezintă ca fiind cel mai interesant bărbat din lume: hobby-uri, vacanțe, loc de muncă etc. Un fel de laudă împachetată elegant, astfel încât să te captiveze. Sigur, cu toții punem pe masă cele mai atractive aspecte ale vieții noastre. Dar una e să descoperi cum e celălalt, să fii curios în ceea ce îl privește, să vezi compatibilitățile, și una este munca de PR.

Arma securității

Ce își dorește o femeie? Să se simtă protejată, în siguranță. El știe asta așa că se folosește din plin de această nevoie. Pare mereu în control, că nimic nu e lăsat la voia întâmplării, emană masculinitate și încredere în sine. Unde e problema? Niciuna dacă e real și se consiliază cu tine, te face parte din echipă, nu te pune mereu în fața faptului împlinit.

Aroganța

Un play it cool, atitudine detașată și arogantă care te face să îți pui o mulțime de întrebări. Te place sau nu? Ce vrea de la tine? Sau dureroasa ce este în neregulă cu tine. El se poziționează superior, tu inferior, iar din această discrepanță îi va fi mult mai ușor să facă jocul.

Citește și:
Pandemia nu vă ajută? Mergeți prin țară! De ce călătoriile sunt cel mai bun profesor în cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle