Simți că partenerul îți controlează viața? Iată care sunt semnele care îți arată sigur acest lucru

Ești într-o relație în care simți că partenerul te controlează în mod constant? Iată care sunt semnele subtile care îți arată că tot ceea ce simți este adevărat.

Simți că partenerul îți controlează viața? Iată care sunt semnele care îți arată sigur acest lucru

Tu știi cum arată o relație toxică? Este o întrebare pe care ar trebui să o ai atunci când simți că partenerul te critică mereu, vrea să aibă ultimul cuvânt sau este posesiv. Acestea sunt doar o parte dintre semnele subtile care arată că partenerul pe care îl ai vrea să controleze relația, însă ele pot varia de la relație la relație.

Atunci când începi o relație, nu te gândești la problemele care pot apărea pe parcurs, ci doar la sentimentele puternice pe care le ai și la timpul pe care vrei să îl petreci alături de partener. De cele mai multe ori, atunci când partenerul te controlează, te vei simți mereu intimidată de el, vei avea stări de anxietate, ceea ce nu este deloc în regulă pentru tine, implicit pentru relație.

Uneori, nici nu îți poți da seama de acest comportament pe care îl are partenerul deoarece fie îți spune că te iubește, fie că încearcă tot ceea ce îi stă în putință pentru binele relației. Important este să acorzi atenție acestor semne și să discuți cu partenerul, astfel încât aceste stări să nu te afecteze.

Iată care sunt semnele la care trebuie să fii atentă:

1. Vrea să știe mereu cu cine vorbești

Un semn destul de subtil îl constituie faptul că partenerul vrea să știe în mod constant cu cine vorbești la telefon. Chiar dacă poate părea că vrea să-i acorzi atenție doar lui, acest lucru se poate transforma într-o gelozie din partea lui. În cazul în care nu ai nimic de ascuns, iar el continuă să își dorească să știe cu cine vorbești la telefon, ar trebui să îi spui că ai nevoie de spațiul tău personal și să îi explici cât este de important ca fiecare să își respecte spațiul.

2. Îți spune cu ce să te îmbraci

Deși poate părea că vrea să te consilieze și să îți spună care sunt hainele care te avantajează și care nu, cu timpul acest lucru poate părea deranjant, mai ales dacă îți spune acest lucru în mod constant. Cel mai important lucru pe care îl poți face este să conștientizezi că nu ar trebui să te schimbi în niciun fel pentru el, iar el să te accepte așa cum ești.

3. Vrea să fiți împreună 24 din 24 de ore

Știm că la începutul unei relații vrei să îți petreci cât mai mult timp alături de partener, însă, chiar și în acest caz, fiecare dintre parteneri are nevoie de timpul său. Într-o relație, comunicarea este extrem de importantă, motiv pentru care ar trebui să îi spui că ai nevoie de timpul tău și să găsiți o formulă prin care amândoi să fiți mulțumiți.

4. Nu îi place anturajul tău

În momentul în care ai o relație, ajungi încet, încet să îi cunoști și prietenii partenerului. Însă, la fel de bine și el îi poate cunoaște pe ai tăi. În cazul în care partenerul are o problemă cu persoanele pe care le ai în preajmă, este un semn că el vrea să controleze relația pe care o aveți. Important este să îl faci conștient că ești îndeajuns de matură încât să decizi singură care sunt persoanele pe care vrei să le ai alături, și care nu.

5. Te critică în mod constant

Critica este constructivă, mai ales când vine din partea unor persoane care au cele mai bune intenții. Însă, chiar și așa, dacă el te critică, însă fără a avea un raționament în spate, acest lucru te poate deranja. Nesiguranțele pe care un partener le are într-o relație nu ar trebui să se răsfrângă asupra celuilalt partener. Dacă vei continua să îi accepți criticile, el va obține ceea ce își dorește, și anume controlul asupra relației.

6. Te urmărește

Unul dintre cele mai evidente semne ale faptului că partenerul vrea să controleze relația este urmăritul. Fie că vrea să știe mereu unde ești, cu cine și când anume te întorci acasă, important este să nu îi acorzi satisfacție. Dar, și cel mai important, să îi spui că acest lucru te deranjează și că nu ar trebui să se comporte în acest mod. Acest lucru se poate transforma într-o relație toxică și care te poate consuma.

7. Vrea să îi răspunzi imediat

Un partener care te controlează va vrea mereu să îi răspunzi cât de repede poți, atât când te sună, cât și când îți dă mesaj. Acest lucru poate fi un semn de imaturitate din partea lui, dar și un semn că nu are încredere în tine, implicit în relația pe care o aveți. În cazul în care nu înțelege că acest lucru te poate deranja, cel mai bine ar fi să nu mai stai lângă o astfel de persoană.

8. Îl deranjează că vorbești la telefon în preajma lui

Știm deja că unele urgențe de la locul de muncă pot apărea oricând, iar atunci trebuie să răspunzi, astfel încât să rezolvi problema. Dacă pe partener îl deranjează că vorbești la telefon, deși poate ai răspuns la un apel destul de urgent, este un semn că el vrea să dețină controlul. Esențial este să îi spui că are parte de atenția ta, însă, ar trebui ca și el să te înțeleagă.

9. Te intimidează

În momentul în care ai o relație, ar trebui să ai alături un partener care să te înțeleagă, să aibă încredere, dar mai ales să îți ofere siguranța de care ai nevoie. De cele mai multe ori, unii parteneri au tendința de a-și intimida partenera doar pentru a le face conștiente că ei dețin controlul. Acest tip de comportament îți îngrădește libertatea și te face să nu mai ai parte de independența de care ai nevoie.  

Citește și:
Motivele pentru care femeile de succes sunt dependente de bărbați toxici

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle