Simți că nu mai poți? Îți este foarte greu? Trăsături care îți arată că ești o persoană puternică și poți învinge orice

Consideri despre tine că ești o persoană puternică? Iată câteva caracteristici pe care e important să le conștientizezi și să îți crească încrederea în tine.

Simți că nu mai poți? Îți este foarte greu? Trăsături care îți arată că ești o persoană puternică și poți învinge orice

Te evaluezi în mod corect? Ce consideri că este real în ceea ce privește gradul tău de reziliență? Ai o experiență de viață bogată, ai trecut prin tot felul de situații delicate din care în final ai ieșit învingătoare? Chiar dacă ai avut multe pierderi ți-ai găsit resursele pentru a gestiona contextul, emoțiile trăite și a merge mai departe? Iată câteva trăsături ce în final caracterizează o persoană puternică.

Te accepți așa cum ești

Ești cât se poate de conștientă că nimeni nu este perfect, și ca atare nici tu. Nu pui o presiune enormă pe tine, sau standarde extrem de înalte. Îți cunoști defectele, le accepți, ești dispusă să lucrezi cu ele dar și să îmbrățișezi ceea ce nu poate fi schimbat. În același timp îți vezi partea ta de responsabilitate în anumite probleme, fără să arunci vina pe celălalt.

Te ierți

Complet sau într-o anumită măsură ai făcut pace cu trecutul tău. Nu te biciuiești pentru alegeri mai puțin inspirate, iar toate cele întâmplate sunt pentru tine o experiență de creștere, de învățare. Privești cu blândețe acea versiune a ta trecută și știi că atât ai putut să faci la momentul respectiv. Nu ai tendința de a deveni extrem de critică cu tine și te ierți pentru erorile din prezent.

Ceri ajutor

Este nevoie de curaj să observi că nu mai poți, că sprijinul este esențial. Îți conștientizezi vulnerabilitatea, nu o ascunzi față de tine sau cei dragi. Așadar în situațiile limită sau când consideri că este cazul te dezvălui cu insecuritățile sau incapacitățile tale și ceri ajutor fără să consideri că ești o persoană slabă.

Pui limite

Un domeniu pe care îl stăpânești foarte bine. Nu îți este teamă să spui nu, vezi limpede când ceva nu este confortabil pentru tine. În același timp dai dovadă de flexibilitate și înțelegere atâta vreme cât nu apare un conflict dureros cu nevoile tale emoționale.

Dai drumul la control

Aparent vei spune că o persoană puternică are un nivel de control ridicat, totul este gestionat perfect, la linie, fără abateri. Însă aceasta este iluzia anxiosului. O persoană puternică poate gestiona contextele imprezivibile, confuzia sau neclaritatea. Nu se pierde în detalii, iar când are nevoie să se lămurească cu ceva pur și simplu testează realitatea: întreabă cât se poate de clar.

Nu ești definită de eșec

Da, poate nu îți iese totul, mai dai și greș. Însă nu pui semnul egal între eșec și propria ta persoană. Ai o stimă de sine ridicată și încredere în forțele proprii, căutând mereu noi modalități de rezolvare a problemelor sau cum asumându-ți acel deznodămând care ți-ai fi dorit să aibă alte nuanțe. Dar nu te fixezi pe el și nu te pierzi în cum ar fi fost dacă… Îți păstrezi mintea deschisă și perspectiva cât mai largă, fiind disponibilă pentru noi oportunități.

Citește și:
Cum să reacționezi pe moment când cineva are un comportament egoist față de tine

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle