Serena Williams, scrisoare deschisa catre toate femeile

Serena Williams a scris pentru editia Incredible Women of 2016 a revistei Porter Magazine o scrisoare deschisa prin care indeamna toate femeile sa isi urmeze visurile.

Serena Williams, scrisoare deschisa catre toate femeile

„Catre toate femeile incredibile care aspira la excelenta,

Cand eram mica, am avut un vis. Sunt sigura ca si tu ai avut unul. Visul meu nu era la fel ca cel al unui copil obisnuit, eu visam sa fiu cel mai bun jucator de tenis din lume. Nu ,,cea mai buna jucatoare' din lume.

Am fost norocoasa sa am o familie care mi-a sprijinit visul si m-a incurajat sa il urmez. Am invatat sa nu imi fie teama. Am invatat cat de important este sa lupti pentru un vis si, cel mai important, sa visezi lucruri marete. Lupta mea a inceput cand aveam 3 ani si de atunci nu am facut nicio pauza.

Insa, asa cum stim, de prea multe ori femeile nu sunt sprijinite suficient sau sunt descurajate atunci cand vor sa isi urmeze calea. Sper ca impreuna sa putem schimba asta. Pentru mine a fost o provocare a capacitatii de adaptare. Ceea ce altii considerau un defect la mine – rasa, genul meu- eu am considerat ca este o sursa pentru succes. Nu am lasat pe nimeni si nimic sa ma defineasca pe mine sau potentialul meu. Eu mi-am controlat viitorul.

Atunci cand vine vorba de egalitatea in castiguri, ma frustreaza pentru ca stiu ca eu, la fel ca tine, am muncit la fel de mult si am facut la fel de multe sacrificii precum colegii nostri barbati. Nu mi-as dori niciodata ca fiica mea sa fie platita mai putin decat fiul meu pentru aceeasi munca. Si nici tu nu ai vrea.

Asa cum stim, femeile trebuie sa doboare multe bariere in drumul catre succes. Una dintre aceste bariere este felul in care ne este reamintit ca nu suntem barbati, ca si cum acest lucru ar fi un defect. Oamenii ma numesc una dintre cele mai bune atlete (femei) ale lumii. Spun si despre LeBron ca este unul dintre cei mai buni atleti (barbati) ai lumii? Sau despre Tiger? Federer? De ce nu? Ei nu sunt cu siguranta femei. Nu ar trebui sa lasam acest lucru sa treaca asa. Ar trebui sa fim intotdeauna judecate in functie de reusitele noastre si nu in functie de gen.

Pentru tot ceea ce am obtinut in viata, sunt foarte recunoscatoare sa experimentez atat momentele frumoase, cat si cele mai neplacute care vin odata cu succesul. Speranta mea este ca povestea mea, si a ta, va inspira toate femeile tinere sa lupte pentru putere si sa isi urmareasca visurile fara sa se dea batute. Trebuie sa continuam sa visam lucruri marete si astfel sa dam putere generatiei urmatoare de femei sa fie la fel de curajoase in drumul lor”.

Serena Williams

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle