Semne că aveți probleme serioase în relație sau chiar urmează să vă despărțiți

Aveți probleme serioase în relație și nici nu le conștientizați sau vă prefaceți că nu există. Care sunt acestea.

Semne că aveți probleme serioase în relație sau chiar urmează să vă despărțiți

Poate că sunteți în etapa în care efectiv ați obosit și niciunul dintre voi nu mai este dispus să facă nimic. Ori nici nu vă dați seama că aveți probleme serioase în relație. Negarea inhibă acțiunea și ca atare salvarea relației. Dacă nu vreți să ajungeți la despărțire e necesar să confruntați realitatea așa cum este ea, să vă priviți comportamentele disfuncționale și să le schimbați înainte să fie prea târziu.

Critica excesivă…

… este numitorul comun al fiecărei interacțiuni dintre voi. Aproape că nu mai puteți vorbi unul cu celălalt fără să vă criticați. Situația devine îngrijorătoare când critica este cel puțin egală cu complimentele, iar butonul de alarmă țipă fără oprire când complimentele dispar total și critica le înlocuiește.

Nu sunteți prezenți emoțional

Vă aflați în aceeași încăpere, acasă, în același restaurant luxos sau vacanță exotică, dar emoțional fiecare este în bula lui, la foarte mare distanță unul de altul. Stați pe telefoane, căutați (in)conștient compania altor persoane și nu a partenerului, nu aveți niciun chef să stați de vorbă unul cu altul, nici măcar nu sunteți atenți la ceea ce face sau zice fiecare.

V-ați detașat

Nu te impresionează dacă are o problemă de sănătate, orice ar vrea să discute cu tine te lasă rece. Simți că el este înconjurat de un zid înalt și gros, de-a dreptul impenetrabil. Faceți glume ironice, sarcastice unul pe seama celuilalt, dar nu ca joc în doi. Ci ca o expresie a devalorizării, răzbunării, umilirii.

Nu comunicați

Este destul de clar din etapele anterioare că sectorul comunicării lasă foarte mult de dorit, însă aici este vorba despre informații importante pe care nu vi le (mai) împărtășiți. O promovare și mărire de salariu, anumite turbulențe din familia din care provine fiecare, probleme la serviciu etc. Lucruri intime pe care altădată v-ați fi grăbit să le discutați în doi.

Nu mai aveți încredere unul în celălalt

Nu doar din punctul de vedere al interacțiunii cu sexul opus și o potențială sau reală aventură ori relație în paralel. Încrederea înseamnă și să fii sigur că celălalt îți asigură spatele în caz de nevoie, ceea ce acum nu mai e valabil. Că îți păstrează secretele și nu folosește împotriva ta detalii sensibile cu care să îți facă rău. Că ai încredere din punct de vedere financiar, că nu te înșeală, nu te păgubește.

Pur și simplu nu îți mai vine să îi spui nimic

Sunt o mulțime de lucruri care te deranjează, dar nu îți mai vine să deschizi gura și nici măcar să te cerți. Consideri că nu ai de ce să faci compromisuri sănătoase, nu mai ai energie să negociezi. Fraza fiecărei zile este: să facă ce vrea!

Citește și:
Ce mesaje îi transmiți partenerului tău în funcție de tonul vocii sau felul în care vorbești

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle