Semnale de alarmă în cuplu care de fapt nu sunt periculoase pentru tine

Ești foarte atentă la potențialele semnale de alarmă, însă nu tot ce pare periculos și este. Când îți faci griji inutil și e indicat să lași controlul.

Semnale de alarmă în cuplu care de fapt nu sunt periculoase pentru tine

Există o parte din tine care te iubește mult și ca atare este extrem de vigilentă și orientată către control. Urmărește și caută defecte, iar de-a lungul timpului a identificat o serie de semnale de alarmă care te-au ajutat să pui punct și să ieși din relații unde nu îți era bine. Sau tocmai din teama de a nu fi rănită ești acum un ochii mari și urechile ciulite la orice comportament aparent inadecvat al partenerului. Dar în această vânătoare de vrăjitoare ajungi să le vezi și acolo unde nu sunt…

Sexul nu este wow de la început

În căutarea partenerului perfect, cel actual are de bifat o mulțime de căsuțe dintr-o foarte lungă listă. Iar cum sexualitatea este un aspect la care nu ești dispusă să negociezi, simți că iei foc de furie dacă nu este atât de doritor cum îți imaginezi că ar trebui să fie. Ca și cum el nu are o zi proastă, e stresat sau ați făcut sex cu o zi înainte. Întrucât pentru tine o viață sexuală fără artificii este egală cu respingerea. Daca el nu vrea sex zilnic, înseamnă că nu mă place atât de mult și ca atare poate oricând să mă părăsească. Ori nici nu iei în calcul habituarea, în care se face un melanj într-o două stiluri diferite de a face amor.

Aveți interese diferite

Da, o relație poate fi mai de succes dacă cei doi au interese similare, dar nu este o regulă. Aceste diferențe pot fi foarte bine o sursă de creștere, de evoluție pentru fiecare. Sau să învățați să armonizați diferențele, fără ca ele să aibă un impact distructiv asupra relației. Să negociați un timp pentru activitățile individuale în care pot fi desfășurate aceste hobby-uri care țin de diferențe.

Nu este fuzional

Adică nu își dorește să fie non stop cu tine. Dorința de solitudine diferă de la individ la individ. Și se poate ca un partener sufocant să nu fie confortabil sau agreabil nici pentru tine. Așa cum nici cealaltă extremă de foarte distant nu este prea plăcută. O zonă de mijloc este cea dorită, iar cum spunea Esther Perel spațiul este hrănitor pentru cuplu.

Este în contact cu fostele iubite

O dată cu vârsta intervin multiple responsabilități. O fostă soție cu care este necesar să se ocupe de creșterea și educarea copilului lor, căci cuplu nu mai sunt dar părinți vor rămâne toată viața. Ori relații de amiciție și respect care să nu mai aibă nicio legătură cu sexul sau atracția fizică. Partenere cu care poate a trăit evenimente delicate, i-au fost alături, să simtă pentru ele recunoștință iar pentru tine iubire și să își dorească un viitor alături de tine.

Opinii diferite

Nu ne referim la cele care țin de principii și valori de bază, ci la diverse teme sau subiecte cotidiene asupra cărora nu picați de acord. Câteodată chiar nu trebuie să îl convingi pe celălalt sau să gândiți identic. Cum spun americanii: we agree to disagree. Și e în regulă să vă respectați opiniile opuse.

Citește și:
Ce surprize să îi faci în funcție de limbajul iubirii al partenerului tău

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle