Se pare ca exista doar 5 tipuri de personalitate – tu cu care te identifici?

Studiile arata ca relatiile, dar si deciziile ne sunt influentate de tipul de personalitate. Iar daca iti intelegi caracterul, poti face alegeri mai bune si poti interactiona mai bine cu cei din jurul tau.

Se pare ca exista doar 5 tipuri de personalitate – tu cu care te identifici?

Un studiu recent a aratat ca exista, de fapt, doar 5 tipuri de personalitate, bazate pe 5 categorii majore de factori. Incearca sa iti dai seama cu care te identifici cel mai bine, din lista de mai jos.

Constiinciozitate

Te-ai descrie ca fiind o persoana eficienta, bine organizata si demna de incredere? Daca da, cel mai probabil intri in aceasta categorie. Obtii intotdeauna ce iti doresti si esti cunoscuta drept cea care are mereu viata in ordine. Dar chiar si daca nu ai acest tip de personalitate, asta nu inseamna ca nu poti reusi. Te poti inconjura de oameni care sa te inspire.

Extraversiune

Persoanele extravertite adora sa fie inconjurate de oameni. Sunt foarte comunicative si isi trag energia din mediul social. Dezavantajul? Daca te identifici cu acest tip de personalitate, unii oameni s-ar putea sa te perceapa ca fiind galagioasa sau doritoare de atentie.

Amabilitate

Ce parere ai despre munca voluntara? Daca esti, de obicei, prima care sa ofere o mana de ajutor, acesta s-ar putea sa fie tipul tau de personalitate. Oamenii placuti sunt demni de incredere, buni si plini de afectiune fata de ceilalti. Cine nu ar vrea sa faca parte din aceasta categorie?

Deschidere catre a experimenta

Oamenii din aceasta categorie au o tona de interese si sunt foarte curiosi in legatura cu lumea inconjuratoare. Se lupta impotriva regulilor stricte si cauta intotdeauna moduri in care sa isi schimbe rutina de zi cu zi. Desi sunt perceputi ca fiind imprevizibili, oamenii care au aceasta insusire iubesc schimbarile. Le place extrem de mult sa calatoreasca.

Nesiguranta

Nu esti sigura daca aceasta este categoria in care intra personalitatea ta? Cercetatorii cred ca raspunsul ar putea pe timeline-ul tau de Facebook. Oamenii nesiguri nu posteaza aproape niciodata statusuri, poze sau comentarii mai iesite din comun, care ar putea fi controversate. Sunt mai emotivi decat majoritatea persoanelor.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle