Scriitorul italian Umberto Eco s-a stins din viata

Ii stii cu siguranta romanul din 1980, "Numele trandafirului". Filosoful si scriitorul italian Umberto Eco s-a stins din viata la varsta de 84 de ani.

Scriitorul italian Umberto Eco s-a stins din viata

Umberto Eco a fost, de multa vreme, unul dintre cei mai populari autori europeni. Nascut in Alessandria, Eco s-a impotrivit dorintelor parintilor sai, care voiau ca el sa studieze dreptul. In schimb, a ales sa aprofundeze filosofia medievala si literatura la Universitatea din Torino.

In urma unei crize de credinta, el a renuntat la religia catolica, dar nu a incetat sa chestioneze probleme legate de religie atat in lucrarile lui stiintifice, dar si in cele literare. Primul sau roman, „Numele trandafirului”, construit ca un thriller a carui actiune are loc intr-o manastire medievala, a devenit un bestseller international, fiind vandut in mai mult de 14 milioane de exemplare si tradus in numeroase limbi.

Lucrarile lui Eco au fost traduse intens si in limba romana – „Pendului lui Foucault”, „Insula din ziua de ieri”, „Cimitirul din Praga”, „Baudolino” si „Numarul zero” devenind succese de public si de critica. „Numele trandafirului” a fost ecranizat de catre Jean-Jacques Annaud in 1986, rolurile principale fiind jucate de Sean Connery si Christian Slater.

Eco a subliniat, pe parcursul vietii sale, ca a devenit un scriitor de weekend, principala sa activitate ramanand cea academica. El a predat semiotica la Universitatea din Bologna si in numeroase alte centre universitare din Italia.

Umberto Eco suferea de multi ani de cancer. Ii supravietuieste sotia sa, Renate Ramge Eco, cu care s-a casatorit in 1962 si impreuna cu care are doi copii.

Foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle