Șansele de a mai fi împreună sunt infime. Ce distruge o relație la distanță

O relație la distanță este greu de întreținut, iar acești factori nu sunt nicicum în favoarea unui deznodământ fericit.

Șansele de a mai fi împreună sunt infime. Ce distruge o relație la distanță

Inițial, o relație la distanță pare o aventură interesantă. Fiecare are timpul său, vă puteți urmări obiectivele profesionale, nu sunteți sufocați în cuplu, iar reuniunile sunt pasiune pură. Însă există câteva elemente care nu lucrează pentru stabilitatea și longevitatea unei astfel de relații.

Gelozia și controlul

Având în vedere distanța mintea construiește uneori scenarii fanteziste despre infidelitate. Prin urmare pot apărea izbucniri de gelozie și nevoia de control. Celălalt să raporteze cu strictețe unde se duce, cu cine, ce face, este verificat, și ajunge să se simtă ca într-o cușcă emoțională din care principalul instinct este să… evadeze.

Comunicarea obligatorie

Când te afli în acealași oraș nu stai să analizezi de câte ori vorbești sau te întâlnești, este o cursivitate naturală ce aduce o senzație de confort. Într-o relație la distanță a fi în contact cu partenerul se poate transforma într-o datorie, care poate fura inclusiv plăcerea comunicării. Lucru cu atât mai delicat cu cât întâlnirile sunt sabotate de costurile călătoriei sau programul extrem de aglomerat al cel puțin unuia dintre voi.

Vă transformați

Acest proces de schimbare și transformare personală se produce oricum în orice cuplu, în ritm diferit, fără să existe o rețetă anume. Dar fiind aproape de partener, schimbările sunt integrate și digerate emoțional treptat, uneori insesizabil sau fără să creeze o ruptură. Într-o relație la distanță transformarea e mult mai vizibilă tocmai pentru că vă întâlniți rar. Iar experiențele individuale multiple marcate de absența partenerului de cuplu vă pot determina ca pur și simplu să vă îndepărtați. Încât nu mai știți concret ce vreți de la relație, dacă mai aveți aceleași scopuri comune, și cum vă poziționați real unul în viața celuilalt.

Tentația unei persoane din apropiere

O relație la distanță presupune muncă activă și conștientă pentru a o întreține. Iar dorul, singurătatea, nevoile emoționale care nu pot fi împlinite de partenerul aflat departe ajung să doară și să lase un gol ce se dorește a fi umplut. Astfel se creează un teren sensibil și se poate apela la autoliniștire cu… altcineva. În plus, e destul de ușor să te apropii emoțional de o persoană cu care îți petreci des timpul față în față, nu online.

Excluderea unui sacrificiu

O relație la distanță nu poate funcționa la infinit. La un moment dat unul dintre voi trebuie să își asume că pentru a fi împreună e necesar să lase tot în urmă. Să renunțe la viața așa cum o știa, prieteni, familie, carieră, și să se mute acolo unde este celălalt. Când din start această variantă este exclusă, rezistența și viitorul relației se diluează considerabil.

Citește și:
Inițial sunt situații normale, dar duse la extrem îți pot distruge relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle