Referendum istoric: Irlanda a votat în favoarea liberalizării avortului

Exit poll-urile din Irlanda au indicat un vot majoritar pentru liberalizarea avorturilor, un moment istoric pentru această țară.

Referendum istoric: Irlanda a votat în favoarea liberalizării avortului

Referendum istoric în Irlanda, unde 66% dintre cei care s-au prezentat la votat au fost în favoarea liberalizării avortului.

Acest moment este unul istoric deoarece până acum o femeie putea primi până la 14 ani de închisoare, chiar dacă sarcina apărea în urma unui viol sau a unui incest. Potrivit mai multor publicații internaționale, sute de irlandezi s-au întors acasă special pentru a vota în favoarea legalizării avortului.

Scopul acestui referendum a fost abrogarea sau menținerea unei prevederi din Constituție, cunoscută drept al 8-lea Amendament. Potrivit acestuia, un copil nenăscut are acelaşi drept la viaţă ca şi o femeie însărcinată, așadar o femeie nu are voie să ia decizia de a face un avort.

În urma votului, vor fi permise întreruperile de sarcina fără restricţii în primele 12 săptămâni ale sarcinii, însă pentru situațiile în care sănătatea mamei este supusă unui risc sau fătul are anomalii, avortul va fi permis în primele 23 de săptămâni.

Citește și:
Avortul – un păcat sau o binecuvântare? (de Patricia Luiza Blaj)

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle