Prima plaja pentru persoanele cu dizabilitati din Europa, amenajata in Constanta

Prima plaja din Europa dedicata persoanelor cu dizabilitati va fi construita pe plaja din Constanta (Faleza Nord).

Prima plaja pentru persoanele cu dizabilitati din Europa, amenajata in Constanta

Parcul terapeutic, intins pe 22.000 de metri patrati de plaja, va cuprinde doua zone de sezlonguri (100 de locuri), doua zone de cearsafuri (1.000 de locuri), rampe de acces speciale pentru persoanele cu dizabilitati, o scena pentru evenimente, o gradina senzoriala de relaxare, un punct de hidratare, doua locuri de joaca, o zona de stimulare auditiva si una de stimulare vizuala si tactila, un spatiu de terapie canina, o alee senzoriala, un atelier de olarit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilitati si un cort de prim ajutor.

„Am toata convingerea ca vom reusi sa strangem, in timp util, cu aportul oamenilor minunati din tara aceasta, toata suma necesara, astfel incat vara anului 2018 sa ne gaseasca pe prima plaja din Europa dedicata persoanelor cu handicap. Reamintim de fiecare data ca, in Romania, aproximativ 1 milion de oameni au o dizabilitate, iar nevoia unui parc terapeutic dedicat lor este imperios necesara', a declarat Adrian Gemanaru, Presedintele Centrului de Autism Marea Neagra'.

Parcul terapeutic va fi, in realitate, un centru terapeutic extins direct pe plaja, unde vor putea fi oferite gratuit familiilor venite la mare, activitati care au ca scop principal imbunatatirea motricitatii generale si a abilitatilor de comunicare. Organizatorii proiectului estimeaza ca in vara anului urmator, atunci cand proiectul va fi gata, peste 100.000 de persoane vor beneficia de aceasta zona speciala, iar in functie de evenimentele cultural-artistice, care vor fi organizate pe timpul serii, numarul se poate chiar dubla.

Poti sprijini si tu acest proiect donand orice suma, indiferent cat de mica.

Pentru donatii, acceseaza https://salveazaoinima.ro/campaigns/beach-happiness/

Citeste si:
De cand nu ai trimis o scrisoare? E vremea sa o faci!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle