Portret: Suzi – o voce impresionanta

Suzi are o voce impresionanta, pe care cei mai multi ar numi-o jazzy, si pe care stie foarte bine cum sa o foloseasca.

Portret: Suzi – o voce impresionanta

In plus, mai are si avantajul ca isi compune singura piesele, genul acela de melodii pe care nu poti sa nu dansezi.

La 26 de ani, Suzi poate sa spuna ca are deja 22 de ani de cintat la activ! Asta daca luam in considerare primele ei experiente pe scena, la Ianca, in Braila, unde cinta: „Noi sintem ciupercute, micute si dragute”.

Fara gluma, insa, toata viata ei a fost plina de muzica, inca de cind a descoperit discurile si casetele tatalui ei, care asculta de toate, de la Bob Marley la Queen sau Ace of Base. La noua ani si-a compus prima ei melodie, „Riuri mari si mici”, a cintat in corul bisericii, iar la 12 deja incerca sa-si faca o trupa de hip-hop impreuna cu o prietena.

„Il sunam pe Grasu XXL si, pentru ca nu ne raspundea, aveam impresia ca nu ne baga in seama de invidie, stiind ca o sa fim mai bune decit el.” Si-a facut educatia in ale hip-hop-ului cu albumul "The Miseducation of Lauryn Hill". „A fost primul album cap-coada care m-a rupt. Am invatat sa cint exact ca Lauryn Hill, iar daca nu-mi iesea vreo nota stateam pe ea pina cind o atingeam, cintam cu capul in vitrina pentru ca mi se parea mie ca se aude un ecou si imi placea cind tremurau paharele.”

In cele din urma, a ajuns la Grasu si a facut prima melodie impreuna cu el. „Give it up”, pentru care a colaborat si cu JJ, a fost inclusa pe mixtape-ul Agresiv, Apartamentul 71 si i-a adus si primul ei concert adevarat, cu un an in urma, la Silver Church.

De atunci a mai scos Addicted si Clisee, si melodia „Perfect” pe albumul lui Grasu, Oameni. Acum colaboreaza cu instrumentistii de la The Bastards si face si improvizatie, o alta pasiune a ei. Insa, cum ii place atit de mult muzica, de orice fel, toata muzica, dar mai cu seama oldschool-ul si funk-ul, pe care vrea sa le aduca inapoi, se va concentra mai mult pe asta. Ceea ce nu e rau deloc. 

Ioana Ulmeanu
Foto: Sebastian Enache

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle