Peisaj cu pasare de apartament, de Alex. Leo Serban

Oare ce se gaseste in cuptorul din „luna lui Cuptor”? Nu va ginditi la cozonaci & sarmale, ca nu sintem in decembrie. Nu va ginditi nici la prajituri (ca ingrasa), nici la vreun crap (cine mai gateste crap?) si nici la cine stie ce delicatesa gastronomica al carei nume imi scapa.

Peisaj cu pasare de apartament, de Alex. Leo Serban

La drept vorbind, NU va ginditi la mincare. Cald afara, cald in casa… ca sa mai aprinzi si cuptorul, in aceste conditii, e sinucidere curata!

Ginditi-va la alte forme de cultura… Bun, m-am gindit. Si nu mi-a venit nimic pe limba, in minte sau literatura. Adevarul e ca, pe cit de calduroasa se prezinta in „job description”, iulie nu prea are cu ce se lauda, la o adica.

Noroc cu microundele. Sigur ca ele vin impreuna cu semipreparatele, cu aerul conditionat si cu celelalte minunate inventii moderne care-ti fac viata nu usoara, ci imponderabil de usoara. Cind le ai pe toate la o atingere de deget, nu trebuie sa te mai gindesti la rest. Plutesti, pur si simplu, pe deasupra lucrurilor.

Ciugulesti – in loc sa maninci. Devii un fel de pasare de interior. Din cind in cind, din frigider se rostogolesc, pocnind, cutii de bere, sticle de apa minerala, pe care le golesti prin intermediul unui pai superlong conectat direct la baza frigiderului…

In aceasta toropeala de sfirsit de lume, astepti. Ce astepti? Sa treaca luna lui Cuptor. Oricum, nu e nimic de facut.

Articol publicat in ELLE Iulie 2001
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle