Părinții tăi sau ai partenerului nu vor să se vaccineze? Cum să gestionezi asta și să nu strici relația cu ei

Când cei apropiați nu vor să se vaccineze, pot apărea conflicte, dezbateri puternice de idei, poate relațiile chiar se răcesc. Ce poți face când e vorba despre familia ta sau a partenerului.

Părinții tăi sau ai partenerului nu vor să se vaccineze? Cum să gestionezi asta și să nu strici relația cu ei

În România cazurile de coronavirus au explodat, numărul de decese este alarmant. Restricțiile îi împiedică pe cei nevaccinați să aibă libertate de mișcare. Cu toate acestea, multe persoane sunt încă refractare și nu doresc să se vaccineze. Iar dacă acestea fac parte din familia ta de origine sau a partenerului tău de cuplu, situația se complică. Este firesc să te îngrijorezi pentru ei și să le înghiți cu noduri decizia personală. În același timp, teama te face să îți dorești să te protejezi tu pe tine și familia construită, și să îți ajustezi comportamentul sau interacțiunile la situația dată.

Reflectează la propriile tale limite

Ca să nu fii luată prin surprindere, să faci față, să știi ce să ceri și ce să comunici e important să fie foarte clar pentru tine cu ce te simți confortabil și ce nu. Lucruri pe care e indicat să le discuți și cu partenerul de cuplu, iar regulile, limitele să fie agreate de comun acord. Și, foarte important, să le mențineți fără excepție.

Comunică în mod specific

Nu vei aștepta să treacă pandemia ca să îți vezi rudele. Dacă părinții și socrii au telefoane performante și s-au familiarizat cu videocall-ul e foarte bine, dar nu suficient. Vin Sărbătorile, poate zile de nume, de naștere, cu toții simțiți nevoia să vă întâlniți și în mediul offline. De aceea puteți explora variantele confortabile pentru fiecare. Să ieșiți la plimbare în aer liber, purtând măști și stând la distanță unii de ceilalți. Sunteți ok să vă strângeți în aceeași casă, la masă, dacă ei și-au făcut teste PCR sau antigen.

Evită luptele de idei

Ți-ai spus deja părerea despre vaccinare, de ce crezi în asta, ai încercat să îi convingi și nu a mers. Poate chiar s-au iscat certuri aprinse. Nu ați ajuns nicăieri. O modalitate mai blândă, mai asertivă va fi utilă. Cum te simți tu în legătură cu faptul că nu consideri că sunt protejați, că îți este teamă pentru ei

Grija de sine

Războaiele ți le și alegi, nu le porți pe toate, iar uneori armistițiul e util pentru ambele tabere. Câtă energie, câte resurse îți consumă tot acest proces prin care încerci să îi convingi să se vaccineze? Cât te obosește și te stresează? Cum ai putea să ai grijă de tine? De ce ai tu nevoie, nu altcineva? Ce te face pe tine să te simți în siguranță și este sub controlul tău? În ce măsură lipsa vaccinării celor apropiați creează disensiuni în cuplul tău? Ce puteți face fiecare pentru a le elimina?

Citește și:
Ce greșeli faci în relație cu familia lui, doar pentru că vrei să-ți mulțumești partenerul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle