Papa Francisc despre păcatul primordial versus fake news

Al 266-lea episcop al Romei susține ca jurnaliștii nu au doar o meserie, ci ceva mult mai important decât atât, ei au o misiune.

Papa Francisc despre păcatul primordial versus fake news

Informațiile false, fotografiile vechi propuse ca unele noi sau parodierea anumitor evenimente publice pot induce oamenii în eroare și pot păcăli cu foarte mare ușurință publicul.

Papa Francisc susține ca un astfel de comportament din partea jurnaliștilor nu răspândește decât un sentiment de ură în rândul oamenilor care citesc respectivele știri false. Acesta recomandă utilizatorilor de social media și jurnaliștilor sa renunțe la aceste tactici de manipulare și sa promoveze pacea prin explorarea adevăratelor motive cauzatoare de conflict.

Comparând aceasta atitudine cu tentația șarpelui din Biblie și păcatul strămoșesc, Suveranul pontif susține ca: „Trebuie sa demascam această tactica a șarpelui care ar putea fi folosită de unii pentru a se perverti astfel încât sa se potrivească întotdeauna în orice loc.' Papa Francisc dorește stoparea știrilor false care servesc doar anumitor scopuri politice meschine și promovarea educației prin adevăr.

Documentul „Adevărul vă va elibera – știrile false și jurnalismul pentru pace' este primul în care Papa Francisc vorbește despre fake news și cât de dăunătoare sunt acestea pentru societatea în care trăim.

Citeste si:
Donald Trump gafeaza din nou la capitolul stil!

Text: Andreea Pacioras
Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle