Pandemia nu vă ajută? Mergeți prin țară! De ce călătoriile sunt cel mai bun profesor în cuplu

Visați la călătorii? Oriunde? Adaptarea a fost obligatorie și în ceea ce privește turismul. Iar trei sau mai multe zile petrecute împreună în afara casei oferă câteva lecții utile în cuplu.

Pandemia nu vă ajută? Mergeți prin țară! De ce călătoriile sunt cel mai bun profesor în cuplu

În ceea ce privește călătoriile, ultimul an a fost o adevărată provocare. Iar dacă erai obișnuită să pleci constant, frustrarea și dezamăgirea s-au insinuat treptat. Pentru un cuplu abia format, dar și pentru unul cu istorie, evadările de weekend sau vacanțele mai lungi reprezintă modalități utile de învățare. Nu de dezvoltare a culturii generale prin informațiile noi culese din locațiile diverse, ci prin provocările psihologice și practice cu care se confruntă cuplul. Așa că pe lângă relaxare, ruperea de ritmul cotidian, câștigați și un antrenament pentru viața în doi. Rămâne doar să vă faceți bagajele, și să vă alegeți destinația. Iar România are și ea o mulțime de locuri frumoase de vizitat.

Spiritul de echipă

Unul conduce, unul caută pe sistemul de navigație harta și să mai mult cu ochii pe ea, decât cel atent la drum. Unul se ocupă de pregătirea mașinii, unul de bagaje. Cel matinal poate aduce micul dejun în cameră persoanei care se trezește mai greu. Iar lista poate continua specific fiecărui cuplu care își poate dezvolta astfel spiritul de echipă.

Negocierea financiară

Învățați să vă gestionați banii la comun. Cu cât contribuie fiecare, ce fel de vacanțe sau evadări alegeți. Cât de accesibile sau pretențioase sunt din punct de vedere financiar. Unul dintre voi poate plăti biletele de avion sau benzina, celălalt cazarea, iar banii de cheltuială negociați cum îi împărțiți sau gestionați. Discuțiile legate de aspectul financiar pot produce multe disensiuni în cuplu, iar plecările sunt o bună oportunitate să stabiliți regulile financiare pentru relația voastră.

Crește intimitatea

Asta e valabil pentru cei care nu locuiesc împreună și nu se întâlnesc în fiecare zi, ci mai degrabă în weekend și poate încă o dată în cursul săptămânii. Prin călătorii aveți oportunitatea să petreceți împreună fiecare clipă din cele 3-7-10 zile. Ceea ce presupune mai multă interacțiune fizică, dar și emoțională.

Experiențe noi împreună

S-a dovedit că nu posesiunile ne aduc fericirea, ci experiențele, iar voi veți trăi unele noi în doi. Creați amintiri de care să vă amintiți cu plăcere, o bază de date pentru cuplu. Situații pe seama cărora veți râde, ori contexte delicate care vă vor apropia.

Antrenament pentru iertare

Ați plecat mai târziu la drum pentru că nu au fost gata bagajele. Ați greșit ruta și faceți cu două ore în plus. Ați pierdut trenul, avionul pentru că acela dintre voi care trebuia să seteze alarma a uitat să o facă. Călătoriile ne pun față în față și cu defectele celuilalt pe care învățăm să le tolerăm, sau să punem limite. Apar greșeli pe care învățăm să le iertăm.

Compromisurile

În mod cert veți comunica mult, și chiar dacă de cele mai multe ori vă doriți aceleași lucruri și aveți viziuni identice, există și situații când va fi necesar să negociați, să faceți compromisuri. Să deveniți empatici, fiecare să se pună în papucii celuilalt ca și cum este el, astfel încât să vă înțelegeți reciproc mai bine. Să cultivați respectul pentru opinia și sentimentele celuilalt.

Citește și:
Motive de ceartă stupide dar care ascund o miză importantă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle