Nu aveți chef să faceți absolut nimic. Zi de lene sau probleme în relația de cuplu? 

O zi sau un weekend fără niciun fel de activitate? Vă faceți griji că ați avea probleme în relația de cuplu? Cum să analizați situația.

Nu aveți chef să faceți absolut nimic. Zi de lene sau probleme în relația de cuplu? 

Sunteți firi extrem de active și să stați este ceva absolut neobișnuit. Lesne de înțeles mai ales dacă ați avut exemple în familie (mama și/sau tata) care păreau neobosiți. Muncă, treabă în casă, în grădină, concedii inexistente sau care implicau lucrul pământului la țară, la bunici. Sau părinți foarte pasionați de carieră, ori de un anumit sport, și energia toată se ducea acolo. Așa că, inconștient, ai urmat tiparul și ai găsit un partener de cuplu pe aceeași măsură. Iar zilele fără chef de nimic te panichează și te întrebi dacă nu cumva ceva este în neregulă și aveți probleme în cuplu.

Ascultă-ți corpul

Cel mai probabil ai auzit de burnout, acea epuizare sau oboseală care te pune la pământ. Simțiți ca pur și simplu să stați? De ce nu?! Corpul știe să ceară, iar când nu îl asculți te obligă la o pauză prin… îmbolnăvire.

Conectare cu celălalt sau cu sine

A nu face ceva activ nu înseamnă că vă îndepărtați unul de celălalt. Puteți sta îmbrățișați la un film, cu picioarele încolăcite citind, sau chiar fiecare în altă cameră având activități diferite dar care presupun un timp pentru sine.

Introspecție

Cea mai bună este explorarea universului interior. Ce simt acum că vreau să stau și simt această lene? E o nevoie de odihnă? E o formă de detașare emoțională de partener? S-a întâmplat ceva care m-a supărat sau m-a frustrat? Am nevoie să încetinesc ritmul?

Mici activități

Puteți să nu faceți absolut nimic, inclusiv să comandați prânzul sau cina, ori să vă organizați mai… lent. Să mergeți în plimbare la cumpărături fără a avea o listă uriașă sau presiunea timpului. Să gătiți ceva ușor în timp ce stați de vorbă pe o temă de interes comun. Să faceți 10 minute de yoga în sufragerie sau pe terasă, o plimbare în parc la apusul soarelui, să aveți grijă de plante o oră sau două, să stați la plajă în curte etc.

Organizarea mediului

Cu cât e mai ordine în casă, cu atât confortul psihic vi se va părea mai mare. Nu faceți vreo curățenie generală, ci doar așezați lucrurile ca spațiul să fie aerisit și să faciliteze relaxarea. Un duș, răsfățarea pielii cu o cremă de corp sau un ulei, un scrub, purtarea unor haine comode și plăcute la atingere vă vor ajuta să vă detensionați.

Eliminați criticul

O persoană care trebuie să aibă continuu activități cel mai probabil are o exigență ridicată raportată la sine și la ceilalți, precum și un critic interior mare. Iar o zi de lene e terenul fertil pentru a-și face apariția și a lovi din plin. Fă tot posibilul să îl ignori, să nu asculți de ceea ce zice.

Citește și:
Partenerul tău de cuplu este supărat? Ce să nu faci încercând să îi ridici moralul

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle