Moștenirea lui Stephen Hawking: astro-fizicianul a lucrat la un studiu care arată cum pot fi detectate alte universuri și care va fi sfârșitul omenirii

Exact înainte să moară, Stephen Hawking a descoperit cum pot fi detectate alte universuri existente dar și care va fi sfârșitul omenirii.

Moștenirea lui Stephen Hawking: astro-fizicianul a lucrat la un studiu care arată cum pot fi detectate alte universuri și care va fi sfârșitul omenirii

Când și-a început cariera și studiile, Stephen Hawking și-a propus să atingă un obiectiv simplu, după cum spunea chiar el însuși:Scopul meu este simplu. Vreau să înțeleg în totalitate universul, de ce este așa cum este și de ce există, de fapt.'. Și nu s-a oprit nici până în ultimul moment.

Se pare că, exact înainte să moară, Stephen Hawking a mai făcut o descoperire capitală în ceea ce privește informațiile noastre despre universul care ne înconjoară.

Împreună cu Thomas Hertog, Stephen Hawking a lucrat la un proiect de cercetare numit „A Smooth Exit from Eternal Inflation' – o teorie care explică cum putem detecta universurile paralele dar și o predicție despre sfârșitul lumii.

Lucrarea a fost definitivată când Stephen Hawking era pe patul de moarte și, așa cum spune co-autorul său, Thomas Hertog, ar fi putut să îi aducă Premiul Nobel pe care nu l-a câștigat niciodată, în toată cariera să, deși a fost nominalizat în mai multe rânduri.

Despre alte universuri care există concomitent cu al nostru, Stephen Hawking a scris, în această lucrare, că pot fi detectate cu ajutorul unor probe, puse pe navele cu care oamenii călătoresc în spațiu, care ar putea măsura nivelurile de radiații lăsate în urma Big Bang-ului.

Teoria multiversului nu este nouă, apărând prima dată în lucrarea din 1983 a lui Stephen Hawking, în care a explicat că Big Bang-ul original a creat un număr infinit de alte Big Bang-uri, fiecare creând la rândul său câte un univers – de aici universurile paralele. Până acum, însă, nu a existat nicio modalitate prin care această teorie să fie testată sau demonstrată, însă lucrarea lui Hawking ar putea schimba asta.

Cât despre sfârșitul omenirii, cercetările realizate de Stephe Hawking aduc la lumină ideea că întreaga existență se va stinge într-un întuneric total atunci când toate stelele vor rămâne fără energie.

Ultima lucrare științifică a lui Stephen Hawking se află în acest moment sub atenta verificare a mai multor oameni de știință. Unii dintre aceștia îl contrazic pe astro-fizician, pe când alții sunt de acord cu teoriile sale, teorii care ar putea constitui un pas înainte extrem de important în cercetările cosmologice ale omenirii.

Citeste si:
Cine a fost Stephen Hawking: povestea vieții unui geniu

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle