Îți este greu să spui „te iubesc“? Gesturi care sunt o veritabilă declarație de dragoste

Dacă nu te pricepi la cuvinte ori nu ai fost învățată să spui te iubesc, lasă gesturile să vorbească de la sine. Funcționează ca o adevărată declarație de dragoste!

Îți este greu să spui „te iubesc“? Gesturi care sunt o veritabilă declarație de dragoste

Îți amintești când ai făcut ultima dată o declarație de dragoste? Nu una siropoasă și elaborată ca în filme, ci banalul te iubesc. Ei bine, multor oameni le este greu să spună aceste două cuvinte. Poate din teama de a se expune, a deveni vulnerabili. Că astfel cealaltă persoană capătă puterea de a-i răni. Sau pentru că în famila de origine nu au învățat să manifeste verbal iubirea, nu se simt confortabil și nu le vine natural să spună te iubesc. Dar există o multitudine de gesturi care să susțină comportamental această declarație de dragoste care devine și mai consistentă.

Te implici într-o activitate importantă pentru el

Erai sedentară, iar acum mergeți împreună la sală sau în drumeții, activități pe care el le practică de timp îndelungat. Nu știai nimic despre tenis, dar ai învățat despre acest sport pe care-l adoră. Vă uitați la filmele sau serialele lui preferate, ba chiar mergeți la pescuit pentru că îi face plăcere să fiți în doi și îl relaxează. Practic ai devenit mult mai flexibilă și ai împărtășit din hobby-urile lui, activități care în mod normal te-ar fi lăsat rece. Cine n-ar aprecia asta?

Îl ajuți să-și împlinească visul

Nu e vorba despre lucruri costisitoare. Suport moral pentru acea reconversie în carieră la care visează. Chiar și suport fizic degrevându-l de anumite responsabilități casnice, astfel încât să meargă la cursuri, să învețe. Voia să sară cu parașuta? Îi faci cadou această experiență. De când era mic își dorea mult să aibă un cățel, dar nu l-au lăsat părinții? Accepți să adoptați un câine de la adăpost. Desigur, toate acestea făcute în limitele tale, fiind agreabile și pentru tine.

Întâlniri sau escapade romantice

Societatea și regulile nescrise pun pe umerii bărbaților întâlnirile, weekend-urile sau vacanțele romantice. Până și micul dejun la pat este cumva așteptat să vină tot din partea bărbaților, care rareori primesc înapoi gesturi similare. Se va simți cu adevărat special când tu vei plănui o ieșire în oraș ca la carte sau îl aștepți cu bagajele gata făcute pentru că plecați într-o excursie surpriză. Asta dacă este omul momentului și nu are nevoie de puțină planificare anterioară. E necesar să iei și asta în calcul. Îi poți spune că urmează să plecați, în ce perioadă, dar nu și unde…

Acordă-i libertate

Cum poate fi asta o declarație de dragoste? Simplu! Nevoia lui emoțională de autonomie și libertate va fi satisfăcută. Fie că discutăm de o bere cu băieții, meciuri de fotbal pe stadion, o seară de poker, baschet etc bărbații au nevoie de reuniuni între prieteni, așa cum și tu îți dorești să te întâlnești singură cu prietenele tale.

Mici gesturi cu importanță mare

Îi gătești felul de mâncare preferat, îi cumperi ciocolata sau prăjitura favorită. Îi pregătești un smoothie să-l bea în mașină sau îl trezești cu cafeaua fierbinte. Cumperi bilete la piesa sau filmul despre care ți-a povestit de nenumărate ori și știi sigur că nu voia să-l rateze. Gesturi aparent nesemnificative, dar care arată că îți pasă și ești atentă la ce spune sau îi face plăcere.

Îl validezi…

… în public și acasă. Ești tandră și deloc zgârcită cu gesturile de afecțiune. Chiar și cel mai (aparent) dur bărbat tânjește după conexiune emoțională și tandrețe. Iar când asta se întâmplă în fața lumii e ca un fel de recunoaștere, asumare a poveștii și iubirii dintre voi. La fel și lauda, faptul că te mândrești cu el și îi evidențiezi realizările în fața altor oameni îi satisface nevoia emoțională de validare.

Citește și:
Nu te transforma în victimă! Ce se întâmplă când nu pui limite în relațiile cu cei din jur

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle