Învață să te faci pe tine fericită pentru a avea o relație de cuplu împlinită

Modul în care îți organizezi viața personală are impact semnificativ și în cuplu. Iar dacă tu ai grijă să te menții fericită asta se va oglindi și în relație.

Învață să te faci pe tine fericită pentru a avea o relație de cuplu împlinită

Tu ai idee ce te face fericită? Indepedent de relația de cuplu în care te afli… Dacă îți imaginezi fericirea nu te gândi la artificii emoționale mai ample decât artificiile de Revelion ori o zonă de Nirvana mai luminată decât Las Vegas-ul. Ci pur și simplu la bucurie, stare de bine, optimism, entuziasm. Sigur, nu ești ca o plantă ce face fotosinteză singură. Ba chiar și ea are nevoie de apă, deci să fie udată de cineva. Valabil și în relația de cuplu unde ai nevoie ca celălalt să răspundă într-un anumit fel, conform nevoilor tale. Iar pe lângă satisfacția din cuplu, există și împlinirea personală. Când ai grijă de tine, îți oferi bucurii, îți hrănești universul personal, partenerul nu va mai trebui să împlinească roluri multiple care nu sunt ale lui. De exemplu de prietenă cea mai bună, părinte, unic grup social etc. Și te vei putea raporta diferit la el, la povestea voastră, vei avea un alt tonus. Iar în cazul nefericit al despărțirii în mod cert vei avea un set de resurse pe care te vei putea baza ca să depășești momentul.

Dezvoltă un hobby

Poate că partenerul tău merge la cățărat, la pescuit, la tenis, fotbal sau ce hobby are el. Face toate lucrurile astea singur sau cu anumiți prieteni, din când în când eventual și cu tine. Înțelegi, dar câteodată te mai deranjează. Pasiunile tale care sunt? Ce activități ți-ar aduce plăcere independent de bărbatul cu care îți împarți viața? Ce te împiedică să le pui în act?

Renunță la comparații…

… și redu consumul de social media. Să te raportezi continuu la viața altcuiva te umple de mânie, tristețe, frustrare. Nu mai observi ce ai bun, ci doar ce nu ai. Iar pe social media știm cu toții că sunt prezentate cele mai glam aspecte ale existenței unui individ. Nu știi ce se află acolo pe lângă sclipiciul expus atât de abil.

Răsfață-te

Te-ai obișnuit să te pui pe locul secund? Mereu te sacrifici pentru partener, copii, casă, părinți etc.? Redă-ți dreptul la răsfăț! Indiferent în ce constă el. O baie cu spumă, o bijuterie drăguță, o rochie care te pune în valoare, o nouă culoare la păr, vizite regulate la salon ori la masaj. Complimentează-ți feminitatea așa cum este oportun pentru tine, în funcție de stilul tău.

Cultivă bunătatea față de sine

Care sunt acele dovezi de iubire de sine care îți arată că te prețuiești? Fă următorul exercițiu. Gândește-te la prietena ta cea mai bună și la gesturi frumoase, de apreciere, afecțiune pe care poți să le faci către ea, timp de o săptămână. Notează-le cât mai concret pe o hârtie. Apoi aplică asupra ta toate acele puncte trecute pe foaie.

Jurnalul lui Ca și cum

De Jurnalul recunoștinței știi deja. 3 lucruri pentru care ești recunoscătoare și pe care le treci în caiet la finalul fiecărei zile. Jurnalul lui Ca și cum se referă la notarea lucrurilor pe care le dorești manifestate în viața ta. Apoi la nivel comportamental poartă-te ca și cum ele există deja.

Citește și:
Întrebări pe care să ți le pui și care îți vor îmbunătăți relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle