Încerci să te protejezi pe tine sau relația de cuplu, dar obții exact opusul. Ce să schimbi

Crezi că în felul acesta ai grijă de relația voastră, te respecți și pe tine, iar rezultatul este unul dezastruos. Comportamente considerate bune, dar care de fapt sunt foarte toxice.

Încerci să te protejezi pe tine sau relația de cuplu, dar obții exact opusul. Ce să schimbi

Lirica relațională e bogată în sfaturi care mai de care mai dăunătoare. La ele se adaugă miturile, superstițiile. Să nu uităm de celebrul călcat pe picior în biserică, în timpul ceremoniei căsătoriei. Și chiar dacă intențiile tale sunt 100% bune, efectul comportamentului este într-un procent mare sabotor. Prin urmare iată ce este indicat să eviți.

Amânarea

Procrastinarea are multiple valențe. Poate că amâni să abordezi un subiect sensibil tocmai pentru a nu-ți supăra partenerul. Și taci până când explodezi, iar el va fi semnificativ rănit de reacția ta. Amâni o activitate plăcută și dorită de amândoi întrucât vă încurcați în jungla responsabilităților și altor priorități.

Îngrijorarea în exces

Îți dorești atât de mult ca totul să fie bine, încât mintea ta croșetează diverse scenarii catastrofale tocmai ca să le previi. Desigur că acest rău pe care ți-l imaginezi nu se va întâmpla niciodată, dar consumi enorm de multă energie fiind vigilentă la apariția potențialelor amenințări sau semne că Apocalipsa s-a declanșat. În mod ironic această prevenție vă împiedică să aveți noi experințe plăcute care să vă conecteze și mai mult.

Nu oferi spațiu…

… ca relația să crească. Ideea de fuziune ți se pare dovada supremă a iubirii și a lui cum trebuie să fie lucrurile. Nu vă creați spațiu să vă fie dor unul de celălalt, să tânjiți să vă vedeți, să vă evaluați relația. Se ajunge la rutină și sufocare, unde și calitățile înainte admirate pot deveni defecte enervante.

Cheltuielile exagerate

Da, din dorința de a-l răsfăța, de a-i face suprize, de a-l mulțumi, poți dinamita bugetul cuplului sau pe al tău personal. Nu este sănătos să te aduci în sapă de lemn, să te bagi în datorii împovărătoare pentru ca el să fie încântat sau motivat să rămână în relație cu tine. Valabil și în ceea ce privește investițiile în tine la nivel de aspect fizic sau pentru a egala un statut ce în realitate depășește posibilitățile tale financiare.

Te neglijezi

Ai în minte o imagine de parteneră perfectă. Însă nu ești Femeia Fantastică și nu le poți face pe toate. De exemplu să gătești, să faci curat, cumpărături, să mergi și la job, la sală, să ai grijă de copii, să fii drăguță și volubilă cu partenerul etc. La finalul zilei ești absolut epuizată, iar consecințele la nivelul sănătății nu vor înceta să apară. Nici starea de spirit nu va mai fi una grozavă, iritabilitatea fiind un efect deloc surprinzător. Viziunea tradiționalistă asupra femeii nu se mai potrivește cu cerințele și societatea din ziua de azi.

Ești cicălitoare

Te deranjează că nu face anumite lucruri și ca atare ți se pare eficient să îl bați la cap, la pachet și cu critică, invalidare. Crezi că un display de forță și furie va fi cel mai eficient. Consideri că astfel se va pune în mișcare, tu nu vei mai fi supraîncărcată și ca atare relația va merge mai bine.

Citește și:
Învață să te faci pe tine fericită pentru a avea o relație de cuplu împlinită

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle