Greta Thunberg s-a întâlnit cu un politician român la Parlamentul European și a transmis primul mesaj adresat românilor

Activista ecologistă Greta Thunberg transmite un mesaj dur României și ne îndeamnă să fim uniți împotriva tăierilor ilegale de copaci.

Greta Thunberg s-a întâlnit cu un politician român la Parlamentul European și a transmis primul mesaj adresat românilor

Greta Thunberg, care la 16 ani devenea cea mai cunoscută activistă de mediu din lume după ce a lansat mișcarea Fridays for Future, a transmis românilor, printr-un mesaj transmis agenției Mediafax, că trebuie să fie uniți în lupta împotriva tăierilor ilegale de păduri.

„Bună, numele meu este Greta Thunberg şi sunt o activistă pentru mediu din Suedia. Vă îndemn să vă alăturaţi mişcării Fridays for Future din România şi să o sprijiniţi. Fiţi uniţi împotriva tăierilor ilegale de copaci şi împotriva distrugerii planetei noastre. Avem o singură planetă şi trebuie să o protejăm. Trebuie să protejăm ecosistemele, biosfera şi natura. Ne vedem în stradă!' Așa a sunat mesajul adolescentei nominalizate la Premiul Nobel pentru pace.

Greta Thunberg se află acum la Bruxelles, unde în mod excepțional, a luat cuvântul în sediul Parlamentului European, unde se prezenta proiectul de lege al UE referitor la realizarea neutralităţii în materie de emisii de carbon până în 2050. Aceasta a criticat „Planul Verde propus de comisie, spunând că acesta dă 50% șanse de a limita încălzirea globală, și le-a transmis eurodeputaților că „Suntem mereu într-o criză care nu a fost niciodată tratată ca o criză. Aveţi obligaţia de a reacţiona'.

În Parlamentul European, activista s-a întâlnit și cu politicianul român Dacian Cioloș. Ulterior, acesta a declarat într-o postare pe Facebook: „Mi-a făcut plăcere să discut astăzi, la Parlamentul European, cu Greta Thunberg și colegii ei. Apreciez lupta lor pentru un mediu mai curat și o dezvoltare durabilă a planetei. Chiar dacă uneori tonul folosit pentru a atrage atenția asupra acestor probleme pare mai ascuțit, știm cu toții că e nevoie de reducerea drastică a poluării și de gestionarea mai înțeleaptă a resurselor. Ca om care și-a dedicat o mare parte din viață agriculturii, împărtășesc multe dintre îngrijorările tinerei generații și îi admir curajul.

Mesajul Gretei Thunberg pentru România vine în contextul celei mai mari tăieri ilegale de copaci din țara noastră: o suprafață de 100.000 de metri cubi a fost defrișată în Maramureș.

Citește și:
Greta Thunberg a fost desemnată cea mai influentă persoană a lumii și merită acest titlu

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle