„Glam“ nu, „cool“ da, de Alex. Leo Serban

La sfirsitul lunii septembrie, British Council a dat o petrecere zdravana pentru a sarbatori venirea toamnei si a noului logo (un 3foi cu 4 foi albastru).

„Glam“ nu, „cool“ da, de Alex. Leo Serban

A fost o explozie de vitalitate, imaginatie si comunicare multimedia: trompetele-invitatii au sunat asurzitor, s-au aruncat confetti, berea a curs non-stop, iar „Snack Attack“-urile au fost luate cu asalt; DJ Mike a dat tonul, DJ Wilson i-a urmat; citiva membri ai staff-ului BC (inclusiv directorul, Stephan Roman!) si-au pus peruci à la Cleopatra din beteala lila, albastra, aurie si verde si au dansat pina-n zori alaturi de oaspeti…

A fost great fun – nimic care sa poata fi asociat cu „tra­ditionala“ scrobeala britanica! Si nimic „glamorous“: citiva baieti de baieti, asi in breakdance, s-au rupt in figuri. Petrecerea s-a numit „Back to Cool“: o data pentru ca frigul toamnei incepuse sa se simta in oase, a doua oara pentru ca, in Romania anului 2002, nimeni nu este „glam“ – dac-ai prins spilul, tot ce poti spera este sa fii „cool“…

Glamour-ul este un lucru indeobste atribuit Hollywood-ului si gloriei sale de odinioara. Staruri stralucitoare, limuzine la scara, caviar la micul dejun si cadouri de milioane de dolari… E legat de frivolitate – suprafata, frou-frou-uri si artificiu – si nu, banii nu sint totul; dar fara un cont solid, cu minimum opt zerouri verzi la urma, va puteti lua adio de la „glam“! Acestea fiind spuse, este evident ca „glamour“-ul nu poate fi gasit in Romania decit daca-i schimbam definitia… Sigur ca avem, si noi, bogatii nostri; la cit se ridica averea lor? Sa zicem, la citeva zeci de milioane verzi. O casa, citeva apartamente, mai multe masini si vacante in Baleare sau Martinica.

Toate acestea sint mult pentru o tara la limita saraciei, dar sint nimic pe linga mari­le averi ale marilor afaceristi mondiali, ale marilor mosteniri dinastice sau ale marilor staruri de la Hollywood. Un sfert din averea „marilor“ nostri bogati e mincata la cina de o vedeta din Be­verly Hills! Asa ca, mai bine sa uitam de „glam“; sau sa acceptam ca avem un glam second-hand… Daca aveti totusi chef de „cool“, nu uitati ca luna asta incepe Festivalul Filmului Britanic: a fost cool trei editii la rind – probabil ca aceasta va fi super-cool!

Articol publicat in ELLE Noiembrie 2002

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle