Femeile care devin mame la 30 de ani traiesc mai mult

Potrivit unui nou studiu, exista o probabilitate mai mare ca femeile care devin mame la 30 de ani sa traiasca mai mult.

Femeile care devin mame la 30 de ani traiesc mai mult

Potrivit unui studiu publicat in „Journal of Public Health”, cercetatorii de la Universitatea Coimbra (Portugalia) au descoperit ca femeile care devin mame la 30 de ani traiesc mai mult, iar acest lucru este valabil mai ales in cazul femeilor care asteapta primul lor copil.

Aida Tavares, cea care a condus studiul, a afirmat ca femeile traiesc mai mult in tarile in care sarcina apare de obicei mai tarziu: „In medie, femeile care devin mame la 30 de ani au o speranta de viata mai mare decat cele care nasc la 20”.

Cercetatorii au adunat mai multe informatii din tarile europene in perioada 2004-2013 si au urmarit speranta de viata a femeilor, analizand factorii care ar putea afecta viata acestora. Potrivit concluziilor acestora, exista mai multi factori care pot influenta speranta de viata, insa cel mai surprinzator este varsta la care femeile raman insarcinate, acest rezultat putand deveni o dovada buna pentru a promova sarcina la varsta de 30 de ani.

In ultimii ani, femeile s-au lovit constant de ideea ca fertilitatea scade dupa implinirea a 30 de ani, insa acest studiu demonstreaza exact contrariul. Practic, toate studiile care aratau ca femeile peste 30 de ani vor ramane mai greu insarcinate sunt foarte vechi si nu ar trebui sa mai fie luate in considerare.

Citeste si:
7 moduri in care sa ai grija de corpul tau daca iti doresti sa ramai insarcinata

Potrivit unei statistici din 2010, varsta medie la care femeile din Romania (din mediul urban) raman insarcinate este de 27,5 ani, aceasta medie crescand fata de anii ’80 cand varsta mamei la prima sarcina era de 22,6 ani.

Potrivit unei alte statistici, cresterea numarului sarcinilor la femeile peste 30 de ani si scaderea numarului acestora in cazul femeilor sub 30, arata o tendinta inceputa in anii ’70, cand femeile alegeau sa devina mame mai tarziu.

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle