Ești epuizată emoțional? Semne că tu ești singura care luptă, iar relația voastră nu are niciun viitor

Cu zâmbetul pe buze și epuizată emoțional? Desigur, mai ales când pretinzi că totul e bine, dar, de fapt, relația are probleme și tu ești singura care luptă.

Ești epuizată emoțional? Semne că tu ești singura care luptă, iar relația voastră nu are niciun viitor

Poți fi epuizată emoțional când relația de cuplu te solicită excesiv. Este în impas, partenerul tău neimplicat, iar tu duci tot greul. Ești așa de confuză încât nici nu mai știi ce înseamnă toate astea? Ai senzația că situația persistă dintotdeauna? Atunci cu atât gradul de epuizare este mai mare. Doare să recunoști că povestea voastră se apropie de final, însă procesul de reparare se face în doi, nu de una singură.

Ești total lipsită de energie

Ai făcut o mulțime de eforturi care nu au dus nicăieri. Ești obosită fizic și psihic. Simți că nu ai niciun suport din partea partenerului, că toată strădania ta a fost în van. Te simți singură și cel mai probabil chiar asta e realitatea.

Pur și simplu nu mai vezi un viitor împreună

În contextul actual nu vezi un deznodământ bun pentru voi. Partenerul este absent sau chiar recalcitrant, nu este deschis la cooperare. În plus, dacă analizezi nevoile tale emoționale în raport cu el… apare un mare vid. Nici pe departe nu sunt împlinite și tu nu ești satisfăcută emoțional. Ceea ce te face să nu privești cu ochi buni perspectiva îndepărtată a relației cu cineva care te ignoră.

Nu simți că faceți echipă

Nu aveți complicitățile voastre, nu te poți baza pe el, iar conexiunea aceea din cuplu este inexistentă. Indiferent cât de mult încerci să te păcălești pe tine sau pe cei din jur, să menții aparențele, la nivel profund știi adevărul. Poate că până acum i-ai găsit tot felul de scuze sau explicații, dar nici tu nu mai ai disponibilitate pentru ele.

Nu te mai simți în siguranță să te deschizi

De atâtea ori te-a dezamăgit, te-a respins sau a fost crud încât și tu ai ridicat în jurul tău ziduri emoționale care îi blochează accesul. Simți că nu te înțelege, nu te protejează și nu riști să te mai arăți vulnerabilă în fața lui. În felul acesta evitând să fii din nou și din nou rănită.

Faci orice ca să menții pacea

Îți ceri scuze și pentru lucruri pe care nu le-ai făcut tu, mergi ca pe coji de ouă ca să nu-i declanșezi furia. Întotdeauna tu îți modifici planurile tale în funcție de el, îți aranjezi întreaga existență în beneficiul lui. Devii din ce în ce mai submisivă, poate așa va fi mulțumit. Comportamentul acesta este o reacție la abuz numită fawning, prin care tu încerci să te protejezi fizic (dacă este violent) și emoțional.

Citește și:
Lecții false despre dragoste pe care le înveți din filme! Sunt toxice și te influențează negativ

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle