Este mai simplu să renunți și să te desparți? De ce ar trebui să lupți pentru relația ta de cuplu

Să te desparți e calea ușoară, pe care peste un timp e foarte posibil să o regreți. De ce ar trebui să te gândești mai bine.

Este mai simplu să renunți și să te desparți? De ce ar trebui să lupți pentru relația ta de cuplu

În ziua de azi să te desparți este extrem de la îndemână. Aplicațiile de dating oferă posibilitatea unui ocean de întâlniri și variante de partener de cuplu, divorțurile sunt în floare, iar finalizarea relației implică mult mai puțin efort decât lucrul la repararea ei. Însă ce e simplu nu e mereu și ce e bun, sănătos sau funcțional. Așadar dacă cochetezi cu despărțirea e bine să ai în vedere și elementele de mai jos.

Nu puteți fi identici

Valorile și principiile formează baza relației. Dacă aici bifați la fel, ați trecut de etapa eliminatoare. Diversele păreri diferite reprezintă diferențele dintre voi ce pot fi armonizate cu înțelegere, bunăvoință, flexibilitate. Prea puțin probabil să găsești geamănul tău masculin.

Majoritatea problemelor pot fi rezolvate

În focurile conflictului ți se pare că e imposibil să vă înțelegeți, mai ales când încercați să vă apărați și fiecare aruncă cu venin. Aceasta este gândirea la cald. Când sunteți mai puțin activați emoțional situația nu va mai părea așa de neagră și puteți găsi soluții confortabile pentru amândoi.

E în regulă să nu rezolvați tot

Oamenii de știință spun că unele teme de discuție pot reprezenta mărul discordiei toată viața. Adică să vă certați până la bătrânețe pe același subiect, care să nu fie însă atât de grav încât să ducă la disoluția cuplului.

Aveți un grad ridicat de intimitate emoțională

Sunteți nu doar iubiți, ci și cei mai buni prieteni. Vă sfătuiți, aveți încredere în opinia primită, știți că nu vă doriți răul. Vă simțiți confortabil să împărtășiți și cele mai intime sau sensibile detalii, vă simțiți acceptați, înțeleși. Desigur, la acestea se adaugă și atracția fizică, sexul regulat, altfel descrierea este valabilă și pentru relația cu prietena cea mai bună.

Nicio relație nu merge de la sine

Adică să scăpați de iluzia sufletelor pereche, că ai întâlnit alesul dacă totul este lin, cursiv. Poate fi așa la început, însă nicio relație nu e cruțată de contexte mai mult sau mai puțin dificile. În aceeași măsură, indiferent cât de compatibili sunteți, pentru ca lucrurile să se ducă în direcția dorită de voi este necesar să depuneți efort conștient, asumat. Iar iubirea nu este de ajuns, lângă ea, umăr la umăr, se află efortul.

Decât să regreți după…

… mai bine lupți acum. Privește în urmă la alte relații de-ale tale. De câte ori nu ai pus punct din orgoliu sau neștiință, iar ulterior te-ai întrebat cum ar fi fost dacă făceai ceva diferit. Asta înseamnă partea ta de responsabilitate. Sigur, o relație nu se repară de unul singur, ci în doi. Însă indiferent care este situația, te ajută emoțional să știi că ai făcut tot ceea ce puteai, ce ținea de tine.

Iartă

Nimeni nu este perfect, suntem oameni și cu toții greșim. Așa și tu, și partenerul tău. Da, unele greșeli sunt deal breaker, nu poți trece peste și e ok să fie așa. Unele însă nu sunt flagrante sau o piatră de hotar. Rezolvați, iertați și ancorați-vă în prezent. Nu e sănătos pentru relație ca la fiecare conflict să aduceți trecutul ca o avalanșă ce mătură tot.

 

Citește și:
Ai făcut o greșeală și vinovăția nu-ți dă pace? Modalități să încetezi cu autotortura

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle