Escapada turistica in Sicilia

Profita de ospitalitatea sicilienilor, chiar daca nu ai timp de o vacanta prelungita sau ai ales deja o alta destinatie pentru concediu. O escapada de week-end poate fi exact ce aveai nevoie pentru a sparge rutina sau pentru a petrece putin timp cu iubitul tau. ELLE are citeva sugestii pen­tru ca tu sa te bucuri din plin de zilele petrecute pe frumoasa insula mediteraneana.

Simbata

Bresaola si omleta sau canoli si tarta de nuci? Fie ca preferi sarat sau dulce, vei fi absolut incintata de oferta de la micul-dejun, caci sicilienii transforma orice masa intr-o sarbatoare a aromelor. Si cum sintem in Italia, cafeaua este absolut delicioasa! Pentru a cunoaste mai bine Taormina si imprejurimile, ti-am rezervat un tur original: te vei simti ca in La Dolce Vita a lui Fellini, conducind un Fiat 500 vintage (www.500vin­tage­tour.com) pe stra­dutele me­die­vale si dealurile viticole.

Christi, cel mai bun ghid din Sicilia, iti va povesti despre istoria insulei si a orasului Taormina si iti va raspunde la orice intrebare, cu zimbetul pe buze. Daca iubitul tau este fan The Godfather, poti opta pentru un tur al lo­cu­rilor unde a fost filmata celebra pelicula. Pentru pa­sionatii de vin, se poate organiza o vizita la ferma pentru a degusta licoarea preparata din struguri crescuti pe pa­mint vulcanic.

Prinzul nu-ti va fi ser­vit, caci il vei gati chiar tu. Toti prie­tenii tai de aca­sa iti vor ramine recu­nos­catori daca le vei organiza o masa sicilia­na au­tentica, asa ca ia notite! La Lic­chio’s (Via Constan­tino Pat­ricio 10), lectia ince­pe in piata, unde vei afla cum sa alegi ingredientele, iar apoi vei in­vata cum sa pre­pari antreuri, paste din al­uat si carne. Un sommelier iti va exp­lica ale­gerea vinurilor in functie de fiecare fel de mincare, pentru ca masa sa fie desa­vir­sita. Dupa o siesta bineve­nita pe un sezlong sau la um­bra unei umbrele colorate, pre­­ga­­tes­te-te pentru un eve­ni­ment la Teatrul Grec, vechi de peste 2.500 de ani. Pe par­cursul ve­rii se or­gani­zeaza fes­tiva­luri de film, ope­re, spectacole de dans si con­cer­te – poti veri­fica programul pe www.go­­­­­­­ta­­­or­­mi­na. com, iar cei de la ho­tel iti pot rezerva cele mai bune locuri pentru o serata ca in vremu­ri­le antice.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din turism